KÜLFÖLD

"Vérengző pszichopata" volt a londoni gázoló

Érdekes részletek derültek ki a muszlimokat elgázoló férfiról: rendszeresen berúgott, amitől előtört belőle a vadállat - ez történt a támadást megelőző órákban is.
  • Szerző: KF

Darren Osborne a gázolás során 11 embert – köztük két kerekesszékes idős férfit – sodort el, egy ember a 26 éves lánya szeme láttára halt bele sérüléseibe, miközben Osborne azt kiabálta: minden muszlimot meg akarok ölni!

 

A angliai Weston-super-Mare-ben élőférfi tette minden ismerősét megrázta. Osborne házassága fél éve romlott meg, az utolsó két hétben már egy sátorban élt a településhez közeli faluban. Napközben nagylelkű szomszédként ismerték a munkanélküli szerelőt, de az estéi többségét a helyi kocsmában töltötte, és már egyetlen kortytól is kötekedővé vált – de sosem állt meg egyetlen kortynál. Barátai szerint ilyenkor „vérengző pszichopatává” vált, édesanyja szerint is problémás volt az utóbbi időkben a férfi viselkedése. Osborne több rokona is megszólalt a merénylet kapcsán, mind elnézést kértek és részvétüket fejezték ki az áldozatoknak.

 

Ismerősei szerint a London hídon történt terrortámadás után csúszott ki a férfi lábai alól a talaj, provokálni kezdte muszlim szomszédjait, egy tinédzserfiút rendszeresen sértegetett. A Finsbury Parki merényletet megelőző estén részegen átkozta a muszlimokat, azt szajkózta, hogy kárt fog tenni bennük, és ezért végül kidobták a kocsmából. Osborne erre furgont bérelt, és ölt.

 

Voltak azonban sokan, akik üdvözölték a merényletet: a Facebookot és a YouTube-ot elárasztották a szélsőjobboldali fanatikusok videói, amiben gratulálnak Osborne-nak, és másokat is hasonló merényletek végrehajtására buzdítanak. Volt, aki horogkeresztes zászló előtt mondta el örömittas beszédét, mások azt ünnepelték, hogy „az angolok végre tökösen cselekedtek”. A videók többségét már eltávolították a moderátorok.

 

Sokan viszont attól tartanak, a Finsbury Parki merénylet nem marad megtorlatlanul: az Iszlám Állam eddig is mindent provokációnak vett, és amúgy sem keresett soha okot arra, hogy támadást hajtson végre. Egy egyértelműen a muszlimok ellen elkövetett merénylet hatására azonban még több híve akarhat bosszút állni, a terrorszervezet pedig erre fogja biztatni őrült követőit.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?