KÜLFÖLD

Újabb részletek, ezt tudni eddig a franciaországi robbantásról - fotók

Helyi idő szerint péntek délután fél hatkor történt robbanás Lyon városában. A támadó kiléte egyelőre ismeretlen.
  • Szerző: Ripost

Ahogy a is beszámolt róla, egy csomagba rejtett bomba robbant fel a Dél-Franciaországban található Lyonban péntek délután. Eddig úgy tudni, hogy 13 ember könnyebben megsérült a robbanásban, köztük egy nyolcéves kislány is.

A robbantás motivációja még nem tisztázott, de a helyi sajtó úgy tudja, egy csomagba rejtett pokolgép robbant fel. A BBC információi szerint a bombát egy pékség előtt helyezték el, a csomagba szegecseket tettek, hogy még nagyobb legyen a detonáció pusztító ereje.

A szemtanúk beszámolói szerint egy maszkos motoros tette le a bombát egy helyi pékségnél, a Victor Hugo utca környékén.

A bomba helyi idő szerint délután fél hatkor robbant fel. Lyon II. kerületének polgármestere, Denis Broliquier azt mondta, hogy nyilvánvalóan sérülés okozásának céljából készítették a robbanószerkezetet.

Több szemtanú arról számolt be, hogy a bombát az elkövető egy táskában hagyta ott, a köztéri kamerák több felvételt is készítettek róla.

A katonák lezárták a környéket, jelenleg is nagy a készültség és tűzszerészek és a terrorelhárítás emberei is ott vannak a helyszínen.

Emmanuel Macron francia elnök, aki más témában tévébeszédet készült mondani, a történtekről értesülve támadásnak nevezte a detonációt - írja az MTI.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?