KÜLFÖLD

Újabb antiszemita botrány a Jobbikban

Etikai vizsgálatot indított a Jobbik a párt vecsési szervezete ellen, mert "eszement ötletnek" nevezték, hogy üdvözöljék hanuka alkalmából a zsidóságot. Nem a vecsési ügy volt az első, amikor antiszemita botrányba keveredett a Jobbik, írja az Origo.
  • Szerző: WM

2015 márciusában Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselőről derült ki, hogy korábban beleköpött a Duna-parti holokauszt-emlékműbe. Párttársainak pedig több olyan fotót küldött, amin a következő mondatok voltak olvashatóak:

Ma délután egy kis feltöltődésre vágytam, ezért meglátogattam a Duna-parton, a képen látható vidám helyet. A kép a cipőbe köpés után készült. Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, megjön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be!

A fotó és az e-mail valódiságát a Jobbik is elismerte. Ugyanakkor szerintük Kulcsár Gergely megbánta a hirtelen felindulásból elkövetett tettét, az idő múlása és a megbánás miatt pedig a párt lezártnak tekinti az ügyet - írja az Origo.

De nem ez volt az egyetlen antiszemita botrány, amely a jobbikos Kulcsár Gergelyhez köthető.

Egy 2012-ben írt levélben „kamukausztnak” nevezte a népirtást.

Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a Jobbiknak továbbra is van egy arca, amelyik még a cukisági kampány ellenére sem változott, és semmiben sem mutat más képet a korábbi radikális, szélsőjobboldali ideológiájához képest.

És ezeket olvastad már?