KÜLFÖLD

Terroristának hitték a légkondiszerelőket, a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre

A francia rendőröket terroristák miatt riadóztatták, de végül csak egy karbantartó cég két alkalmazottját fogták el.

Kedd délután a francia rendőrség kiürítette az Axione távközlési vállalat egyik irodaházát a Párizs nyugati részén található Malakoff kerületben, miután bejelentést kaptak arról, hogy fegyveresek, feltehetően terroristák törtek be az épületbe. Mint később kiderült, az óriási készültség teljesen fölösleges volt, mivel a gyanús alakok valójában légkondicionáló-szerelők voltak – íjra a Le Parisien francia hírportál.

Sajtóbeszámolók szerint a hatóságokat egy idős asszony riadóztatta, aki épp a lakásának teraszán ücsörgött, amikor felfigyelt egy karbantartó cég két alkalmazottjára az utcán. Először nem tulajdonított nekik túl nagy jelentőséget, de amikor a férfiak megjelentek a szemközti irodaház tetején, már gyanússá váltak neki, és tárcsázta a segélyhívót. Egy rendőrségi forrás szerint a néni úgy telefonált be hozzájuk, hogy „csuklyás alakok hosszú pisztolyokkal vannak a tetőn”, és úgy látja, vérontás készülődik.

A lakossági bejelentés komolysága miatt a rendőrség különleges bevetési egységét (GSO) vezényelték a helyszínre. Kezdésként az egyenruhások lezárták az irodaház környékét, majd mesterlövészeket küldtek a környező házak tetejére, hogy felmérjék a terepet és azonosítsák a gyanús „fegyvereseket”. Mindeközben az utcán egy félautomata gépkarabélyokkal felszerelt alakulat várta a parancsot, hogy szükség esetén beavatkozzanak.

A fegyveres egység akciójáról több amatőr videófelvétel is felkerült a nagy közösségi oldalakra, melyeken az látszik, hogy a rendőrök komoly ellenállásra számítottak.

Tűzharcra végül nem került sor, a célszemélyek ugyanis felemelt kézzel kijöttek az épületből, a rendőrök pedig gond nélkül letartóztatták őket. Személyazonosságuk ellenőrzése után kiderült, hogy a terroristának hitt férfiak valójában légkondicionáló-szerelők, akiket végül még a helyszínen elengedtek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?