KÜLFÖLD

Rengeteg gyerek meghalt az újabb terrortámadásban

Legalább huszonhárom ember meghalt és huszonöt megsebesült, amikor fegyveresek kopt keresztényekre támadtak Egyiptomban,
  • Szerző: Ripost

A véres támadás az ország déli részében fekvő el-Míneja tartományban történt. Egyes sajtójelentések 26 halottról szólnak. Az al-Ahram arab hírportál a kopt ortodox egyházra hivatkozva közölte, hogy a halottak többsége gyerek.

A kopt zarándokok két autóbusszal és egy teherautóval mentek egy kolostorhoz a sivatagon keresztül, amikor a támadók Adva városánál tüzet nyitottak rájuk. Az egyik buszban körülbelül 40 gyerek utazott, a másik busz utasai pedig felnőttek voltak.

Az egészségügyi minisztérium szerint a zarándokokra 8-10, katonai egyenruhát viselő fegyveres támadt rá. Egyelőre egy szervezet sem vállalta magára a támadást, amely a szombaton kezdődő muzulmán böjti hónap, a ramadán előtti napon történt.

A hatóságok lezárták a támadás helyszínét, és hajtóvadászatot indítottak a merénylők ellen - írja az MTI.

A 92 milliós egyiptomi lakosság 10 százalékát kitevő koptok a közelmúltban több véres merénylet célpontjai voltak. December óta hetvenöt kopt halt meg pokolgépes merényletekben Kairóban, Alexandriában és Tantában. Legutóbb a virágvasárnapi misén robbant pokolgép április 9-én két kopt székesegyháznál. Legalább 43 ember meghalt, és a sebesültek száma a százat is meghaladta. Mindhárom merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?