KÜLFÖLD

Rekordmagas Donald Trump támogatottsága!

Egy nemrég publikált felmérés szerint csúcson van az amerikai elnök híveinek aránya a farmerek körében.

A Farm Journal nevű mezőgazdasági szaklap felmérése szerint rekordmagas, 83 százalékos Donald J. Trump elnök támogatottsága az amerikai farmerek körében – írja a Breitbart.

(Fotó: gettyimages)

Miközben tehát a válaszadók több mint 80 százaléka támogatja, mindössze 13 százaléka utasítja el kifejezetten Trumpot. A számokat még tovább elemezve ráadásul azt látjuk, hogy az amerikai farmerek közel kétharmada (64 százalék) kifejezetten támogatja („strongly approve”) az elnököt, ami 3 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakában készült felméréshez képest.

Jim Wesemeyer politikai elemző szerint a január 18-án publikált felmérés egyértelmű bizonyíték arra, hogy Trump támogatottsága sziklaszilárd a 2,2 millió főt számláló mezőgazdasági munkások körében. Wesemeyer elmondása alapján, ezek a magas támogatottsági mutatók annak köszönhetőek, hogy a Trump-adminisztráció több olyan nemzetközi kereskedelmi szerződést is kötött az elmúlt években, melyek könnyebbé tették az amerikai mezőgazdasági termények külföldi értékesítését, aminek hatására a farmerek bevételei megnőttek.

Trumpnak egyébként szüksége van a vidéki szavazatokra ahhoz, hogy az idén esedékes elnökválasztáson újra megnyerje azokat a közép-nyugati tagállamokat, amelyeket 2016-ban is elhódított és, ahol a mezőgazdaság a gazdaság húzó ágazata. Ez azt is jelenti, hogy a mezőgazdaság biztosan az egyik központi téma lesz az elnök 2020-as kampányában is.

És ezeket olvastad már?