KÜLFÖLD

Pincéjében ölték meg mindenki Ursula nénijét, egy egész város gyászol

Emberölés gyanújával ül előzetes letartóztatásban egy 23 éves afgán migráns a németországi Jénában. Az ügyészség szerint a bevándorló végezhetett a 87 éves szomszédjával, akiért mindenki rajongott. Az idős asszonyt a saját pincéjében érte a halál.
  • Szerző: WM

Dr. Sven Schroth jénai ügyész arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az őrizetbe vett afgán migráns 2011-ben érkezett Németországba, ahol menedékjogot kapott. A bevándorló 2014 óta lakott abban a jénai társasházban, ahol a gyilkosság történt, így nagy valószínűséggel állítható, hogy a feltételezett elkövető és az áldozat ismerték egymást. Mohammad B. nem ismeretlen a rendőrség számára, kisebb bűncselekmények elkövetése miatt többször is indult már ellene eljárás. A hatóságok arról azonban mind eddig nem nyilatkoztak, hogy mi lehetett a gyilkosság indítéka, és hogy miért azonnal az afgán migránst gyanúsították a 87 éves néni megölésével.

A jénai embereket sokkolta a mindenki által ismert és szeretett Ursula P. elvesztése. Egy jól menő, helyi étterem vezetője azt mesélte a Bild nevű német lapnak, hogy a nyugdíjas rég óta náluk dolgozott konyhai kisegítőként. A néni nem a pénzért dolgozott, hanem mert társaságra vágyott. Ursula 15 évesen kapott először munkát egy konyhán, és a következő 70 évet végig dolgozta.

A mi Ursulánknak nem rég volt egy komolyabb műtétje, de pár nappal később már ismét munkára jelentkezett. Ilyen volt ő!

– meséli az étterem tulajdonosa. Az idős asszony 80. születésnapja komoly visszhangot kapott a városban, nem csak a barátai rendeztek neki partit, de még a helyi tévé stábja is interjút készített vele ez alkalomból. A legtöbben azt állítják, hogy könnyebb lenne feldolgozni a gyászt, ha megérthetnék, hogy miért kellett szeretett Ursulájuknak meghalnia. Erről azonban a pletykákon kívül vajmi keveset tudni, mivel az afgán gyanúsított meg sem szólalt a rendőrségi kihallgatásán.

Az egész esetről annyit tudni, hogy a nyugdíjas élettelen testét a rendőrök találták meg a társasház pincéjében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?