KÜLFÖLD

Pedofíliabotrány az elnökjelölt családjában

Emmanuel Macron még csak 15 éves volt, mikor megismerte leendő feleségét - aki a drámatanára volt, és 25 évvel idősebb nála.
  • Szerző: KF

Ha bejön a papírforma, akkor a 39 éves Emmanuel Macron lesz az eddigi legfiatalabb francia elnök. A sikersztori nemcsak azért érdekes, mert Macron múlt évig egyetlen politikai párt tagja sem volt, hanem azért is, mert a végig mellette álló nő 25 évvel idősebb nála, és egykor az iskolai tanára volt.

 

Brigitte Macron, az elegánsan öltözködő, 64 éves szőke nagymama ugyan már meghódította a francia szíveket, a házaspár számít arra, hogy a furcsa kapcsolat miatt támadni fogják őket.

A pár akkor találkozott először, mikor Macron még csak 15 éves volt, a férjezett, édességgyáros családból származó Brigitte pedig az amiensi jezsuita gimnáziumban a tanára lett. A nő lánya pedig Emmanuel osztálytársa volt – most pedig egy 7 éves kislány édesanyja. A nő latint, franciát, valamint drámát tanított a fiataloknak. Emmanuel ekkor még író szeretett volna lenni, és kiterjedt műveltségével hívta fel magával a figyelmet – többek között Laurence, Brigitte lánya is emiatt emlegette családi körben is okos osztálytársát.

Emmanuel az egyik iskolai darab kapcsán kérdezte meg Brigitte-t, hogy nem írnának-e újabb jeleneteket az előadásba – és ez az ötlet mindent megváltoztatott! A fiatal fiú minden pénteken felkereste a tanárnőt a lakásán, akit lenyűgözött a tinédzser esze. Annak ellenére, hogy tudták, a francia törvények szerint 18 év alattival létesített szexuális kapcsolat megrontásnak minősül, egyre közelebb kerültek egymáshoz, és egyre nehezebben tudtak várni a fiú nagykorúvá válására. 17 évesen Emmanuel már megígérte a nőnek, hogy bármi legyen is, ő feleségül fogja venni!

 

Erre végül csak 2007-ben került sor, miután az 54 éves Brigitte elvált férjétől, és hozzáment az akkor 29 éves Emmanuelhez. Közös gyerekük ugyan nem született, de a férfi jó viszonyt ápol Brigitte első házasságából született három gyerekével is.

Bár a pár felkészült rá, valószínűleg a magánéleti botrányokra érzékeny franciák fel fogják emlegetni különös kapcsolatukat. Ráadásul Macronék nem is akarnak bujkálni: a férfi többször is elmondta, hogy ha ő lenne az elnök, Brigitte is fontos szerepet kapna a politikai életben, és nem otthon ülő úri dámaként töltené napjait. Az asszony képes is lesz támogatni a férjét, hiszen 2015-ben felhagyott a tanítással – azért, hogy mindig férje mögött álljon, aki ekkor épp Franciaország gazdasági minisztere volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?