KÜLFÖLD

Öttagú családdal végzett a kalapácsos migráns

A gyerekek az ágyukban aludtak, mikor a gyilkos lesújtott, mindenáron pénzt akart szerezni.
  • Szerző: Ripost

Életfogytiglani börtönbüntetés várhat arra a vietnami illegális bevándorlóra, aki 2012-ben kalapáccsal agyonvert egy öttagú családot San Franciscóban.

Binh Thai Luc neve nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, a papírokkal nem rendelkező férfi gyakran követett el kisebb erőszakos bűncselekményeket. Már 2006-ban ki kellett volna utasítani az országból, de Vietnam nem akarta visszafogadni, Luc pedig elrejtőzött a hatóságok elől.

A férfi 2012 márciusában rengeteg pénzt vesztett ruletten, és úgy döntött, rablással fogja kiegyenlíteni tartozását. Későbbi áldozatairól, a kínai családról jól tudta, hogy vagyonosak, és pénzüket az otthonukban tartják, ezért eldöntötte: tőlük szerzi meg a szükséges 6500 dollárt (1,7 millió forintot).

Luc kalapáccsal kereste fel az alvó családot, és végül mind az öt emberrel végzett, majd fogta a pénzt, és elmenekült. Azonban nem jutott messzire: még áldozatai vérét sem tudta lemosni a ruháiról, mikor rábukkantak a rendőrök.

A migráns ügyvédje szerint a kínai maffia vagy valamelyik áldozat ex-párja állhat a gyilkosságok mögött, és nem Luc, de a bíróság meg van győződve a férfi bűnösségéről.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?