KÜLFÖLD

Megússza a börtönt az ötéves kisfiút vonat elé lökő migráns

Augusztusban kezdődik a bírósági tárgyalása annak az eritreai migránsnak, aki tavaly a frankfurti vasútállomáson egy ötéves kisfiút lökött egy érkező vonat elé.
  • Szerző: WM

Egész Németországot sokkolta az a tavaly júliusi eset, aminek során egy eritreai migráns a frankfurti főpályaudvaron egy érkező szerelvény elé lökött egy ötéves kisfiút és annak édesanyját. A nőt még időben sikerült kimenekíteni a sínekről, a gyermeket azonban elütötte a vonat. A kiérkező mentőknek esélye sem volt a fiatal áldozat életét megmenteni. Ráadásul, mint kiderült, a tettes egy 78 éves férfit is megpróbált a sínekre lökni, csodával határos módon neki azonban sikerült megúsznia a támadást egy csonttöréssel. A heves indulatok épphogy elcsendesedtek, amikor a frankfurti bíróság közleményben tudatta, hogy a bevándorló tárgyalása augusztus 19-én veszi kezdetét.

A tragédia után hetekig virágok, fényképek és plüssállatok borították a pályaudvar peronját.
Fotó: afp

Azt azonban már a büntetőper kezdete előtt is tudni lehet, hogy az afrikai migráns nem kerülhet a rácsok mögé.

Egy szakorvosi vizsgálat ugyanis arra az eredményre jutott, hogy a vádlott paranoiás téveszméktől szenved, vagy jogi értelemben beszámíthatatlan. Az ügyben eljáró ügyész azt kéri, hogy a gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel és súlyos testi sértéssel vádolt migránst helyezzék végleges pszichiátriai kezelés alá. Az ügyész szerint ugyanis, ha bármikor is szabadon engednék, akkor hasonlóan súlyos bűncselekményt követne el a jövőben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?