KÜLFÖLD

Megint a Kék Bálna: ez a tinilány lehet az öngyilkos játék fő mozgatója

A 17 éves lány több tucat fiatalt hajszolt az öngyilkosságba a kegyetlen kihívással - megdöbbentő részletek derültek ki róla!
  • Szerző: Ripost

Lecsapott az orosz rendőrség: otthonában tartóztatták le azt a 17 éves lányt, aki a Kék Bálna adminjaként több tucat tinédzsert kényszerített öngyilkosságra.

 

A fiatal lány nevét kora miatt nem hozták nyilvánosságra a hatóságok, de azt elárulták, hogy korábban ő is elkezdte a Kék Bálnát, de a kihívás végén nem követett el öngyilkosságot - hanem az egyik főszervezővé vált.

A tini feljegyezte, hogy "játékosainak" milyen gyenge pontjaik vannak, és azokat kihasználva adott nekik egyre kegyetlenebb feladatokat. Hogy biztos legyen a sikerében, azzal fenyegette a fiatalokat, hogy megölik a szüleiket, ha nem teljesítik 50 nap alatt az 50 feladatot.

A lány társaival együtt fokozatosan tette tönkre a kihívásra vállalkozókat: a horrorfilmek éjszakai megnézésétől kezdve a karjuk vagdosásán át jutottak el az öngyilkosságig. A tini nem bánta meg tettét, szerinte "jó móka volt a Kék Bálna".

Rajta kívül egy 21 éves férfit is letartóztattak a rendőrök, ő a gyanú szerint elsősorban fiatal lányokat vett rá arra, hogy próbálják ki a Kék Bálnát.

Az őrület kitalálóját, a 21 éves Ilya Sidorovot még a nyár elején fogták el, a nyomozás azonban még nem ért véget.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?