KÜLFÖLD

Meghalt egy migráns által megerőszakolt idős asszony Hollandiában

Az idős nőt olyan súlyosan bántalmazta a támadója, hogy két hónap kórházi kezelés után belehalt sérüléseibe - jelentette a V4NA hírügynökség.
  • Szerző: WM

Életét vesztette az a 68 éves asszony, aki még húsvéthétfőn vált többszörös erőszak áldozatává a hollandiai Buitenveldertben. Feltételezett támadója, egy 20 éves menekült státuszú férfi előzetes letartóztatásban van, ám a hollandok a bestiális tett megismétlődésétől tartanak.

A szemtanúk szerint hollandul nem, angolul csak erősen törve beszélő feltételezett elkövető megerőszakolta és úgy megverte Rinia Chitanie-t, hogy a 68 éves nő majdnem két hónappal az eset után a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe.

A bevándorlási kérelme elbírálását váró támadó „eltörte az asszony arccsontját és bordáit, illetve súlyos agykárosodást is okozott” – idézi az asszony egyik szomszédját a De Telegraaf internetes kiadása. Az áldozat korábbi lakóhelyén, a liberális vezetésű Buitenveldertben komoly nyugtalanságot váltott ki a brutális támadás. A holland kisváros vezetői ugyanis azt tervezik, hogy 70 illegális bevándorló befogadására képes befogadóállomást létesítenének a szomszéd településen.

Az emberek félnek, hiszen nemrég egy menekült támadása miatt halt meg valaki az utcán

 – idézi a helyi polgári szerveződés vezetőjét a holland napilap online kiadása.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?