Létrehozva: 2020.06.07.

Megdöbbentő videó: a török partiőrség segít a migránsoknak elérni Európát!

A török fél egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, de bármit is mondanának, a videó magáért beszél....

A görög parti őrség a hétvégén nyilvánosságra hozott egy drónokkal készített videót, amin az látható ahogy egy török hadihajó a görög felségvizek határáig kísér egy illegális migránsokkal tömött gumicsónakot, hogy az biztonságban elérje a Görögországhoz tartozó Leszbosz szigetét.

A görög fél szerint a felvétel megdönthetetlen bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az EU több száz millió eurós támogatásának ellenére a törökök meg sem próbálják megállítani a migránshajókat, sőt, az embercsempészekkel összejátszva elősegítik az illegális bevándorlástírja a Proto Thema internetes kiadása.

Az lap beszámolója szerint a görög parti őrség a közelmúltban olyan védelmi technológiákat rendszeresített, melyek lehetővé teszik a migránshajók helymeghatározását és nyomon követését, amikor azok elhagyják a török ​​partvidéket. A most nyilvánosságra hozott videót is ennek a segítségével készítették.

Újabb migránsáradatra készül Görögország

Pár különleges kivételtől eltekintve egyetlen migránshajó sem érte el az Égei-tenger keleti medencéjében található apró görög szigeteket az elmúlt hónapokban. Szakértők szerint a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések következtében alakult ki látszólagos nyugalom az illegális bevándorlás területén. Most azonban, hogy a Törökország és Görögország is lazított a járványügyi szabályokon, újabb migránsáradat indulhat az EU irányába.

Most csütörtökön például 32 illegális bevándorló érte el a Törökországtól mindössze pár kilométerre található Leszbosz szigetét. Ez volt az első migránshajó ebben a hónapban, ami itt kikötött. A Törökországhoz közel első többi kis szigeten viszont egyetlen új illegális migránst sem regisztráltak a hatóságok március óta.

Görögország egyébként a szárazföldi török-görög határon is felkészült egy esetleges migránsrohamra. A múlt héten 400 katonát vezényeltek a helyszínre, hogy 28-30 kilométer hosszan szögesdrótot és ideiglenes kerítést húzzanak fel a határ nehezen védhető szakaszain. Emellett hőkamerákat és mozgásérzékelő rendszereket is telepítenek oda, ahol ezt a környezeti adottságok megkívánják. Az ilyen védelmi rendszerek vélhetően jó szolgálatot tesznek majd, hiszen csütörtök hajnalban a törökök körülbelül 6000 migránst szállítottak buszokkal a görög-török határ közelében található Edirne városába.

„Kerítést építünk, hogy megvédjük az országunk érdekeit”, jelentette be Michalis Chrysochoidis görög polgári védelmi miniszter az új intézkedések kapcsán, melyeket a kormány foganatosított, hogy felvegye a harcot az újabb migránshullámmal.

„Az őrök a helyükön”, biztosított Michalis Chrysochoidis görög polgári védelmi miniszter a kormány új intézkedései kapcsán, hogy kezeljék a migrációs nyomást. Hozzátette, hogy a határ továbbra is biztonságos, mert a Frontex is jelen van, és a kormány terve és stratégiája is működik. Rámutatott továbbá, hogy minden érintett hatóság éberen követi a migráció fejleményeit és napi szinten foglalkoznak az újdonságokkal. Elmondta, nemrég vezényeltek vissza 400 rendőrt a görög-török határra, akik a járvány kitörése előtt is határon szolgáltak.

Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök interjújában megerősítette, hogy a görög oldalon a határvonaltól kicsivel beljebb helyezik majd el a védőkerítést, hogy egyértelmű legyen, hogy a saját területüket védik.

Meg fogjuk építeni a kerítést, hogy megvédjük az országunk érdekeit”, szögezte le Chrysochoidis, miután megállapításra került az Evros közelében lévő 26km hosszú kerítés helye, melyet a bejelentés szerint rohamos tempóban fognak felhúzni a hatóságok. A miniszter elmondta továbbá, hogy felgyorsították a határőrök to

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lengyel elnök kemény üzenetet küldött Oroszországnak

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

Fegyveres rendőrök vonultak ki reggel a Lidlhöz - le kellett zárni az üzletet

mandiner.hu

Áll a bál az USA-ban, mert nem mindenki meri kijelenteni a baloldalon, hogy Orbán Viktor „önkényúr”

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

travelo.hu

Búcsút int a budapesti állatkert jegesmedvéje, siessetek, ha még látni szeretnétek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Azt hitte, csak csillog a kisfia szeme: megrázó diagnózist közöltek az orvosok

KÜLFÖLD

Riasztó felmérés a németországi muszlimokról

KÜLFÖLD

Összetört a szíve: holtan találta maga mellett a lelki társát egy fiatal nő

KÜLFÖLD

A mesterséges intelligencia megjósolta: ekkor fog kihalni az emberiség