KÜLFÖLD

Már nem autót, hanem arcmaszkokat gyártanak

Több autógyártó vállalat is átállt védekező eszközök készítésére a kialakult helyzet miatt.
  • Szerző: Ripost

A spanyolországi Renault alkalmazottjai 3D nyomtatókkal fogtak bele orvosi arcvédő pajzsok gyártásába, hogy ezzel segítsék az egészségügyi alkalmazottak munkáját – számolt be a htauto.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az arcvédő pajzsokat is előállító rendszer további orvosi eszközök gyártására is kiterjeszthető és bárhol alkalmazható.

Az utóbbi napokban igazi mozgalom indult az autógyártók körében, hogy próbálják növelni az orvosi eszközök gyártását. A gyárak bezárása miatt hazaküldött munkavállalók eddig közel 50 maszkot tudtak előállítani, amit a vállalat elmondása szerint úgy oldottak meg, hogy acetátos lapokat illesztettek össze, amik így védik az arcot.

Illusztráció/ fotó: pixabay

A Renault egyik mérnöke szerint akár még a franciaországi 3D nyomtatókat is használhatnák, hogy lélegeztető gépekhez gyártsanak alkatrészeket, ami létfontosságú lenne a kritikus állapotban lévő koronavírus fertőzötteknél.

Ugyanehhez az akcióhoz csatlakozott a Fiat Chrysler – erről pedig a Reuters adott hírt.

Kiderült: ők havonta 1 millió arcmaszkot állítanak elő.

„A gyártási kapacitást ezen a héten telepítik, és a vállalat az elkövetkező hetekben megkezdi az arcmaszkok gyártását, kezdeti forgalmazással az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban” – jelentette be az autógyártó közleményében.

A havi egy millió álarcot a rendőrségnek, a sürgősségi orvosi személyzetnek, a tűzoltóknak, valamint a kórházak és az egészségügyi klinikák dolgozóinak adományozzák.

És ezeket olvastad már?