KÜLFÖLD

Letartóztattak egy hóembert Amerikában

Különös sofőrt bilincseltek meg a rendőrök: egy kerek fejû hóember ittasan ült a volán mögé, és ezzel sikerült helyet bérelnie magának a fogdában.
  • Szerző: Ripost

A furcsa eset Oregonban történt, és a rabosított hóember a rendőrség legfrissebb kampányának főszereplője: arra próbálják felhívni a lakosok figyelmét, hogy az ünnepi időszakban se vezessenek ittasan. Ilyenkor ugyanis a vendéglátogatások alkalmával könnyebben lecsúszik egy-egy korty, annak ellenére, hogy az emberek utána autóba ülnek – az ittas vezetés miatti balesetek száma is sokkal magasabb ebben az időszakban.

A hóembert hétfőn reggel igazoltatta St. Helensben Mikulás járőr, és mivel a szonda magas alkoholkoncentrációt jelzett, a sofőr csuklóján csattant is a bilincs. A hóember bevallotta, hogy kicsit sok borsmentalikőrt ivott a szüleinél, mielőtt autóba ült, és emiatt vezetett ön- és közveszélyes módon.

Ujjlenyomatot is vettek tőle, és a Mikulás szerint komoly pénzbírságra, de akár szabadságvesztésre is számíthat, és csak a szerencsének köszönheti, hogy nem okozott balesetet.

A kreatív kampány az ittas vezetés mellett attól is el akarja rettenteni a sofőröket, hogy kábítószer hatása alatt, vagy éppen túl nagy sebességgel vezessenek. A statisztikák szerint ugyanis az ünnepi időszakban ez a hármas okozza a legtöbb közúti balesetet. És ez Magyarországon sincsen másként. Vezessünk józanul és óvatosan!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?