KÜLFÖLD

Orvosok Világszövetségének elnöke: az új variáns olyan veszélyes lehet, mint az ebola

Az Omikronnak elkeresztelt új koronavírus mutáció a jelek szerint fertőzőbb és veszélyesebb elődeinél. A nemzetközileg elismert szakemberek körében is nagy az aggodalom.
címkék:
  • Szerző: WM

A legtöbb kollégájához hasonlóan megkongatta a vészharangokat Frank Ulrich Montgomery, a Világ Orvosszövetségének elnöke is.

koronavírus

A koronavírus új variánsát nemrégen fedezték fel, a szakemberek azonban már megkongatták a vészharangot.
Fotó: Pixabay

A legnagyobb félelmem az, hogy az új variáns legalább olyan fertőző lesz, mint a Delta mutáció volt, és annyira veszélyes lesz, mint az ebola

- nyilatkozta a német Bild című napilapnak a elismert szakember. Montgomery egyúttal érvelt a németországi karácsonyi vásárok megrendezése ellen is. Szerinte az összes vásárt le kellene idén is mondani.

Annak nincs értelme, hogy pár tartományban meg lehet tartani, néhányban nem. Ebben az esetben ugyanis még nagyobb tömegek alakulnának ott ki, ahol megrendezték az ünnepi vásárt

- vélte a szakember. Az Omikronnak elkeresztel új Covid-variánst még csak pár napja fedezték fel a tudósok Afrika déli részén, mégis ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy többek közt a WHO is aggodalmát fejezze ki miatta.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?