KÜLFÖLD

Kegyetlen bosszú jöhet az Iszlám Állam vezetőjének halála miatt

A brit hatóságok fokozták az óvintézkedéseiket, és szigorúbb megfigyelés alá helyezték a veszélyes iszlamistaként számon tartott embereket. Szakértők szerint nem lehet kizárni egy véres bosszú lehetőségét, amiért az amerikai haderő végzett az Iszlám Állam vezetőjével.
címkék:
  • Szerző: WM

Nagy-Britanniában százával élnek olyan iszlamisták, akiket napi szintű megfigyelés alatt tartanak a hatóságok. Velük szemben az a gyanú, hogy bármikor képesek lehetnek merényletet végrehajtani az országban, a kitoloncolásukra még sincsen lehetőség. A Sky Newsnak nyilatkozott most egy névtelen forrás, aki azt állítja, hogy ezeket az iszlamistákat várhatóan még komolyabb ellenőrzés alá vonják, mert attól tartanak a hatóságok, hogy megpróbálnak bosszút állni az Iszlám Állam vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi halála miatt. Szakértők szerint az még inkább olaj volt a tűzre, hogy Donald Trump amerikai elnök a sikeres akcióról tartott sajtótájékoztatón gyáva kutyához hasonlította a terrorista vezért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szigetországban egyébként sem túl nyugodtak a terrorelhárítók mindennapjai, a múlt héten jelentették be, hogy 2017 februárja óta összesen 24 merényletet sikerült meghiúsítaniuk. A hatóság emberei leginkább az úgynevezett magányos farkas névre keresztelt akcióktól tartanak. Ez azt jelenti, hogy az elkövető önerőből, saját elhatározásából indít terrortámadást, ami lényegesen megnehezíti a nyomozók dolgát, mivel a terroristák így szinte senkivel nem tartják a kapcsolatot.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?