KÜLFÖLD

Húsklopfolóval verték a jótevőjüket a migránsok Németországban

A szíriai és afgán származású migránsok a jótevőjüket drogoztatták be, majd egy parkban támadtak rá. Az áldozat maradandó sérüléseket szerzett, és csupán azért élte túl az esetet, mert a környékbeliek riasztották a rendőröket a húsklopfoló hangos csapkodása miatt.
  • Szerző: WM

A 34 éves Jan K. a mai napig nem tudta feldolgozni azt a szörnyűséget, ami 2018 februárjában történt vele a németországi Crimmitschauban. Hogyan is tudná, hiszen ha belenéz a tükörbe, akkor hosszú öltésekkel összevarrt arcú ember néz vissza rá. Ezen kívül a brutális támadás során első fokú traumás agyi sérülést szenvedett, valamint súlyos vérömlenyek és zúzódások alakultak ki. A pánikrohamok pedig még közel két és fél évvel az események után sem csillapodtak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

Jan 2018. február 8-án ismerte meg a három migránst egy Lipcséből Plauen felé tartó vonatúton. Mivel meghibásodás miatt az utasoknak el kellett hagynia a szerelvény, és a vonatpótlásra csak később került volna sor, ezért a német férfi úgy döntött, hogy taxit rendel, és segít hazajutni a migránsoknak is. Az egyik bevándorló a fuvarért cserében megengedte Jannak, hogy nála töltse az éjszakát, ahova a két másik migráns is csatlakozott. Crimmitschauba érve a társaság marihuánás cigit szívott, majd alkoholt is fogyasztottak. A német férfit ecstasy-tablettás koktéllal is megkínálták, majd ennek elfogyasztása után, az egyik közeli parkba vitték ki a félig öntudatlan állapotba került áldozatot.

Ott többek közt egy húsklopfolóval és közlekedési táblával kezdték verni a német férfit, aki feltehetően csak azért élte túl a brutális támadást, mert a közelben lakók a zaj miatt riasztották a rendőrséget.


Az egyenruhások a helyszín közelében elfogták a migránsokat, akiknél megtalálták Jan K. nagy értékű tablettjét is. A zwickaui bíróság a 19 éves szíriai és afgán elkövetőket három év három hónapra ítélte, míg a 22 éves, tisztázatlan származású Ahmad S.-nek három és fél évre kell a rácsok mögé vonulnia. Az ítéletet súlyosbította, hogy mind a három elkövető büntetett előéletű volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?