KÜLFÖLD

Horror: megteltek a nápolyi kórházak, autóikban látják el a súlyos betegeket – VIDEÓ

Akkora a túlterheltség egyes olasz kórházakban a koronavírus-járvány miatt, hogy már a súlyos betegeket sem képesek ellátni. Nápolyban például a Covid miatt nehezen lélegző betegeket a saját autóikban látják el az ápolók.
  • Szerző: WM

A nápolyi Cotugno kórház megtelt! Az épület előtt kígyózó sorok alakultak ki, mindenhol mentők és autók parkolnak. A klinika előtt ráadásul védőfelszerelésbe öltözött ápolók rohangálnak légzőmaszkokkal, hogy az autóikban ülő betegeket el tudják látni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több szemtanú szerint is elképzelhetetlennek tűnt korábban, hogy a régió harmadik legnagyobb városában ilyen jelenetek alakuljanak ki. A kétségbeesett emberek az autóikban ülve várnak arra, hogy az orvosok légzőmaszkokkal segítsék a légzésüket.

Kígyózó sorok a kórház előtt
Fotó: getty images

Egy helyi lakos, Antonio Abenante elmondta, hogy az édesapja nem vette fel a mobilját, ezért aggódni kezdett. Felhívta az orvosát, aki közölte, hogy az osztályon lévő összes orvos karanténban van, mert elkapták a koronavírust.

Elisa Esposito szerint szégyen, hogy összeomlott a teljes egészségügyi rendszer.

Hogy lehet az, hogy beszállítják az apámat a kórházba egy másik betegséggel, és elkapja a vírust ott, ahol nem is a covidos betegeket ápolják?

- tette fel a kétségbeesett asszony. Dr. Filippo Anelli, az országos orvosegyesület vezetője arra figyelmeztetett, hogy ha a fertőzés jelenlegi aránya továbbra sem csökken, akkor szinte biztosan nem lesz elegendő egészségügyi személyzet.

Autóikban látják el a betegeket, mert a kórházban már nincs hely.
Fotó: getty images

Elmondta, hogy míg országosan Olaszországban összesen 11 000 ágy található az intenzív osztályokon, csak körülbelül 5000 beteg számára van elegendő aneszteziológus.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?