KÜLFÖLD

Horror: megteltek a nápolyi kórházak, autóikban látják el a súlyos betegeket – VIDEÓ

Akkora a túlterheltség egyes olasz kórházakban a koronavírus-járvány miatt, hogy már a súlyos betegeket sem képesek ellátni. Nápolyban például a Covid miatt nehezen lélegző betegeket a saját autóikban látják el az ápolók.
  • Szerző: WM

A nápolyi Cotugno kórház megtelt! Az épület előtt kígyózó sorok alakultak ki, mindenhol mentők és autók parkolnak. A klinika előtt ráadásul védőfelszerelésbe öltözött ápolók rohangálnak légzőmaszkokkal, hogy az autóikban ülő betegeket el tudják látni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Több szemtanú szerint is elképzelhetetlennek tűnt korábban, hogy a régió harmadik legnagyobb városában ilyen jelenetek alakuljanak ki. A kétségbeesett emberek az autóikban ülve várnak arra, hogy az orvosok légzőmaszkokkal segítsék a légzésüket.

Kígyózó sorok a kórház előtt
Fotó: getty images

Egy helyi lakos, Antonio Abenante elmondta, hogy az édesapja nem vette fel a mobilját, ezért aggódni kezdett. Felhívta az orvosát, aki közölte, hogy az osztályon lévő összes orvos karanténban van, mert elkapták a koronavírust.

Elisa Esposito szerint szégyen, hogy összeomlott a teljes egészségügyi rendszer.

Hogy lehet az, hogy beszállítják az apámat a kórházba egy másik betegséggel, és elkapja a vírust ott, ahol nem is a covidos betegeket ápolják?

- tette fel a kétségbeesett asszony. Dr. Filippo Anelli, az országos orvosegyesület vezetője arra figyelmeztetett, hogy ha a fertőzés jelenlegi aránya továbbra sem csökken, akkor szinte biztosan nem lesz elegendő egészségügyi személyzet.

Autóikban látják el a betegeket, mert a kórházban már nincs hely.
Fotó: getty images

Elmondta, hogy míg országosan Olaszországban összesen 11 000 ágy található az intenzív osztályokon, csak körülbelül 5000 beteg számára van elegendő aneszteziológus.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?