KÜLFÖLD

Haldoklik az Iszlám Állam vezetője

A véreskezû terrorista már csak árnyéka régi önmagának, szemtanúk szerint egy két lábon járó holttestre hasonlít.
  • Szerző: KF

Hosszú idő után tűnt fel újra Abu Bakr al-Bagdadi, a terrorszervezet vezetője – de a szemtanúk szerint a „kalifába” már csak hálni jár a lélek. A 45 éves terrorista múlt héten hagyta el az ostromlott Moszult, most pedig a szíriai-iraki határ közelében bukkant fel.

 

A szemtanúk szerint al-Bagdadi súlyos betegnek tűnt, és borzasztóan lefogyott. Ezúttal nem vették körül testőrök, hogy ne legyen annyira feltűnő a mozgása, de a testét sebek borították, és beszélni is alig tudott. A feltételezések szerint az Iszlám Állam vezetője az Eufrátesz folyó északi részére tart, ahol egy olajban gazdag területen elrejtőzhet vezérkarával.

Abu Bakr al-Bagdadi halála ugyan megrengetné az Iszlám Államot, de a terrorszervezet életében csak egy pillanatnyi megtorpanást okozna. A „kalifa” már régóta betegeskedik, többször is halálhírét keltették, így már többen is felkészültek arra, hogy átvehessék a helyét. Ráadásul egyes foglyok szerint most már az Iszlám Államból is kettő van: a szír-török határon formálódik egy újabb, minden eddiginél erősebb terroristabázis.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?