KÜLFÖLD

Mi történt? Tömegével foglalják a horvátországi szálláshelyeket

Ki ne vágyna napsütésre, tengerpartra és teljes kikapcsolódásra? Úgy tűnik, hogy sokan nem bírnak tovább várni, és elkezdték tervezni a nyaralásukat.
  • Szerző: WM

Egyre többen foglalnak szállást a közkedvelt horvátországi üdülőhelyeken. A koronavírus-járvány természetesen a horvát turisztikai szektort is megtépázta, éppen ezért a szállásadók hatalmas akciókkal próbálják újra elcsábítani az utazni vágyókat. Sok szálloda pedig ingyenes lemondási lehetőséget is biztosít, ráadásul elég jelezni azt 48 órával az lefoglalt időpont előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagyon sokan vágynak arra, hogy ismét szabadon utazhassanak
Fotó: Northfoto

Az természetesen továbbra is kérdéses, hogy a világjárvány mikor teszi lehetővé, hogy újra szabadon utazhassunk akár csak az Európai Unió területén belül. Álmodozni azonban szabad, és sokan úgy gondolják, hogy ha le van foglalva a szállásuk a nyárra, abból baj nem lehet, maximum lemondják – írja a Kronen Zeitung.

 

A horvát turisztikai ipar a 2019-es évben rekordokat döntött, ehhez képest tavaly már csak a két évvel ezelőtti adatok felét tudták felmutatni már ami az eltöltött vendégéjszakák számát jelenti. A horvát szakemberek abban bíznak, hogy Húsvétra már enyhíthetnek a korlátozásokon, és egész Európából érkezhetnek hozzájuk vendégek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?