turizmus

63 találat
INSIDER

Óriási lehetőség, vidéki étterem kaphat Michelin-csillagot

A nemzetközi szakma is felfigyelt a magyar gasztronómia bámulatos fejlődésére.

INSIDER

Ki nem találnád, mely nemzet fiai rajonganak leginkább Budapestért

A Kiwi.com kutatása szerint az elmúlt három év alapján Oroszországból érkezik a legtöbb turista Budapestre, de Németország és Franciaország is rendre az elsők között található.

INSIDER

A valaha volt legnagyobb augusztus 20-a lesz az idei

A kormány a fővárosi turizmus fellendítését segítve impozáns ünneplést rendez Budapest-szerte az ünnepi hétvégén, amelynek híre máris negyven százalékot emelt a szobafoglaltságon – mondta a Magyar Nemzetnek Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség ve

INSIDER

Hoppá, Budapest az egész országot letarolhatja

Siófok és Hajdúszoboszló után a fővárosba foglalt szállást a legtöbb vendég az államalapítás ünnepének idejére a Szallas.hu adatai szerint. Ugyanakkor a napi bejövő foglalásokat már Budapest vezeti.

INSIDER

Nocsak, teli vannak a balatoni szállodák, még sincs zsúfoltság a parton

Szállást már szinte lehetetlen találni a nyár hátralevő részére a Balatonon, de a jó hír az, hogy a parton, a büfékben nincs akkora zsúfoltság, mint tavaly.

INSIDER

Guller Zoltán: Még a tavalyi nyárnál is erősebb lehet a belföldi turizmus

A belföldi turizmus a tavalyi rekord nyárnál is erősebb lehet – egyebek mellett erről is beszél legújabb podcastjában a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

KÜLFÖLD

Ezen a nyaralóhelyen robbant a koronavírus-bomba

Több mint hatszáz spanyol diák kapta el a covid fertőzést a közkedvelt nyaralóhelyen. Legalább ezer diák került karanténba. Mallorca kormányzata nem örül a hírnek, hiszen a turizmus láthatja ennek kárát.

INSIDER

Szentkirályi Alexandra videója visszaadta a régi életünk egy újabb darabját

Csütörtökön megnyitottak a határok a szomszédos országok felé, ennek köszönhetően már meg is érkezett az első két szállodahajó Magyarországra. Ezek a hajók az első, de nem az utolsó fecskék – közölte a kormányszóvivő.

INSIDER

Összeszedtük! Ilyen szabályok mellett lehet kiruccanni Szlovákiába!

A magyarok számára Szlovákia felé is szabad az út. A Ripost most összeszedte, milyen feltételek mellett lehet a családoknak kiruccanni északi szomszédainkhoz.

POLITIK

Jövőre már újra csúcsra járhat a magyarországi turizmus

Akár már jövőre elérheti a 2019-es szintet a magyarországi turizmus, amelyet a korábbinál többet költő, de nem több mint húszmillió vendégből álló vendégkörre kell építeni, mert nagyobb tömeget egy tízmilliós országba hívni nem célszerű – mondta Guller Zo

POLITIK

Horvátország fedezné a koronavírusteszt árát a hazatérő turisták számára

Szeretnék megmenteni a turistaforgalmat a horvátok, az év jelmondatának a Safe stay in Croatia – Biztonságos tartózkodás Horvátországban szlogent választották.

KÜLFÖLD

Mi történt? Tömegével foglalják a horvátországi szálláshelyeket

Ki ne vágyna napsütésre, tengerpartra és teljes kikapcsolódásra? Úgy tűnik, hogy sokan nem bírnak tovább várni, és elkezdték tervezni a nyaralásukat.

INSIDER

Startvonalhoz: jövő nyáron újraindul a magyarországi turizmus

Az óvatos belföldi nyitást követően a teljes ágazat felsorakozik a nemzetközi startvonalhoz.

INSIDER

Havi 20 milliárd forinttal támogatja a kormány a turizmusból élőket

Havi 20 milliárd forint támogatást kapnak a turizmusból élők a koronavírus-járvány okozta károk miatt – jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

INSIDER

Fontos döntéseket jelentett be Varga Mihály

Varga Mihály bejelentette: a kormány január végéig meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban.

TÜZELŐÁLLÁS

Mélyütés Cristiano Ronaldónak, nagy bajba került a koronavírus miatt

Kútba esnek a nagyratörő tervei? Beütött a krach, a turizmus visszaesésével ugorhat a CR7-luxushotelek építése.

POLITIK

Szentkirályi Alexandra: Több száz millió a turizmus támogatására

A kormány összehangolt intézkedéssorozattal segítette a turisztikai ágazatot, és számos lépést tett az itt dolgozó vállalkozások érdekében.

INSIDER

300 ezerrel többen nyaraltak itthon júliusban, mint tavaly

A Magyarország visszavár kampány annyira sikeres lett, hogy a júliusi belföldi vendégszám a tavalyi eredményeket is felülmúlta.

ÉLETMÓDI

Játékra hív Kajla! – Mutasd meg, mennyire ismered Magyarországot

Idén nyáron Kajla kirándulni hívja a gyerekeket. Kajlával igazi kaland megismerni és megszeretni a természetet, a túrázást, a tanösvények világát és Magyarország meseszép csodáit.

INSIDER

Nemcsak csípnek, kárt is okoznak a szúnyogok

A járvány, majd az esős időjárás után most a szúnyogok riasztják el a turistákat – a vállalkozók számára eléggé küzdelmes az idei szezon. Különösen alkonyatkor nem lehet megmaradni a szabadban a vérszívók miatt, az élő vizek mentén rajokban támadnak a vér

INSIDER

Nyaralás: idén nagyon óvatosak a magyarok

A kormány Nemzeti konzultációt hirdetett, a 13 kérdés többsége a koronavírus elleni védekezésről szól. A Ripost arról kérdezte a járókelőket, hogy mennyire félnek nyaralni menni.

INSIDER

Idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? program

Július 1-jétől ismét útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

POLITIK

Hamarosan felpöröghet a belföldi turizmus

A szállodai korlátozások feloldása után a vidéki szálláshelyek zöme, ha teheti, azonnal újraindítja szolgáltatásait.

INSIDER

Most valóban érdemes itthon nyaralni: meglepően olcsó a Balaton!

Idén nyáron biztosan nem érdemes külföldön nyaralni. Az első nyári hétvégén a Ripost munkatársai ellátogattak a Balatonra. A víz kristálytiszta, a lángos a közösségi oldalakon terjedő rémhírekkel szemben 500-600 forint körül van. Mi kell még? Nekünk igeni

INSIDER

Jó hír érkezett pünkösd ünnepére

Beindult az üdülési kedv, 8 nap alatt megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére megtett foglalások száma.

INSIDER

Még sincsenek veszve a balatoni nyaralások? Ez lehet a megoldás!

Ne mondd le a szállásod! – ezzel kampányolnak a balatoni szállásadók, akik abban bíznak, hogy a nyár vagy legalábbis annak a főszezoni része, július, augusztus talán megmenthető, és így nem megy csődbe több ezer turisztikai szálláshelyből élő vállalkozás.

KÜLFÖLD

Mozifilm miatt népszerű az osztrák falu, pedig nem is szerepel benne

A pár száz fős településen naponta 10 ezer turista fordul meg, ez pedig kezd kezelhetetlenné válni.

ÉLETMÓDI

Búcsúztasd el pihenéssel az őszt!

„Búcsúztasd pihenéssel az őszt” címmel folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség belföldi kampánysorozata, amely a gazdag, őszi kulturális és kulináris programkínálat mellett ezúttal a sokszínű hazai feltöltődési lehetőségeket mutatja be. Magyarország f