KÜLFÖLD

Ez a rejtélyes eltűnések oka: megfejtették a Bermuda-háromszög titkát

Sokan mondanak sokfélét, hogy pontosan miért süllyedt el annyi hajó a Bermuda-háromszögben, most viszont úgy látszik hivatalos tudományos magyarázatot találtak a rejtélyre.

A brit Southampton Egyetem tudósai szerint 30 méteres hullámok miatt tűnhettek el hajók a rejtélyes Bermuda-háromszögben, azaz a hírhedt Florida, Bermuda és Puerto-Rico által közbezárt 700 000 négyzetkilométeres területen az Atlanti-óceánon - írja az amerikai FoxNews.

A Bermuda-háromszög rejtélyes eltűnéseire a II. világháború alatt figyeltek fel először, miután több katonai hajónak is örökre nyoma veszett a területen. A furcsaságok nyomába eredő kutatók végül egészen Kolumbusz idejéig visszamenőleg is találtak iratokat, melyek megmagyarázhatatlan hajóeltűnésekről szólnak a térségben.

A mostani 'Bermuda kutatást' vezető professzor, Dr. Simon Boxhall azt mondta,  hogy a rejtélyes eltűnésekért valószínűleg hatalmas, akár a 30 méteres magasságot is elérő hullámok a felelősek. Az úgynevezett szörnyeteghullámok (rogue waves) a különböző irányból érkező, különböző hőmérsékletű és nyomású tengeri viharok metszéspontjában születnek. A szimulációs kísérletek pedig azt bizonyítják, hogy a Bermuda-háromszög éghajlatát tekintve ideális az ilyen típusú szörnyhullámok kialakulásához.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?