KÜLFÖLD

Elképesztő: egy nő azt állítja mindent benzinszagúnak érez a koronavírus miatt

A nő szaglás és ízlesése teljesen összezavaradott. Majdnem mindent teljesen másnak érez, mint korábban.
  • Szerző: Ripost

Egy angliai édesanya döbbenetes állítása szerint, a koronavírus teljesen összezavarta az érzékeit. A 44 éves Sarah Govier májusban fertőződött meg a vírussal és sokakhoz hasonlóan elvesztette a szaglását. Hónapokkal később azonban visszanyerte, de akkor furcsa dolgot tapasztalt.

Öt vagy hat hétig nem érzett semmit, majd a hatodik héten kezdte visszanyerni érzékszervei fölött az uralmat. Sarah azt is elárulta, hogy nem voltak klasszikus tünetei, mint a köhögés és a láz. Az egyik nap teljesen kimerülten ért haza és fájt a torka, így leteszteltette magát. Ekkor derült ki, hogy koronavírusos.

„Curry-t főztem magamnak, akkor egy percig éreztem illatát, de amikor belekóstoltam már nem éreztem semmit. Felszaladtam az emeletre és beparfümöztem a csuklómat, de azt sem éreztem. Akkor már sejtettem, hogy baj van és sírni kezdtem” – állította a nő a brit Metro oldalának.

Ám szaglása és ízlése is teljesen eltorzult. Állítása szerint a kávét autószagúnak, a fogkrémet benzinnek érzi, még a csokoládétól egyenesen felfordul a gyomra. Továbbá túlságosan érzékeny lett a vizelet és az izzadság szagára, még a fokhagyma és hagymák az ázott kutya szagára emlékeztetik.

A nő legnagyobb megkönnyebbülésére kedvenc ételei nem változtak meg számára. Képes sajtot és halat fogyasztani, valamint avokádót és garnélarákot is. Bár attól tart, hogy ezekkel az alapanyagokkal idővel unatkozni fog. Fogyaszthat még burgonyát, tésztát, rizst és zabkását, de étrend-kiegészítőt is elkezdett enni a változatosság kedvéért.

„Nagyon erősen érzem a verejték szagát, olyan helyzetekben is, amikor általában más nem veszi észre. Például múltkor megéreztem a gyereken séta közben az iskolába” – állította Sarah.

Nemrég egy terápiába kezdett annak reményében, hogy egyszer visszanyeri normál érzékelését. A terápia során ételeket kell szagolgatnia és ízlelnie, ami sokszor alaposan megviseli.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?