KÜLFÖLD

Elfoglalták Temesvárt az illegális migránsok, már a házakba is beköltöznek

A határmenti várost teljesen ellepték a migránsok. Találkoztunk velük az állomáson, parkokban, boltban és az üresen álló házakba is beköltöztek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Temesváron már kikerülhetetlenek a migránsok, a városi látképhez hozzá tartoznak. A helyiek nem is tudják őket kikerülni, mindenütt ott vannak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

20210301 Temesvár Románia migráció migráns menekültek Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Nem csak az utcákon lebzselnek hajléktalanként, elfoglalják az elhagyatott házakat is. Az állomás közelében levő Republicii sugárúton két ház is áll egymás mellett, amibe beköltöztek. A kerítésen ugrálnak át vagy a pinceablakon keresztül mennek be az elhagyatott házakba. Utánuk mentünk és megdöbbentő látvány fogadott: teljesen beköltöztek az épületbe. A lerobbant ház minden sarka tele volt szeméttel, zavartalanul közlekedtek az épületen belül a nagy csomagokkal felpakolt migránsok.

Ebből az épületből már korábban kipakolták a migránsokat, mert a parkettával tüzeltek. A helyi rendőrség szerint hatalmas tűzvészt okozhattak volna, ha nem veszik észre időben a szomszédok.

A helyiek inkább kikerülik őket, ha tudják, de sok esetben ez lehetetlen. A bevásárlóközpont melletti füves területet is belakják. Ha valaki vásárolni megy, csak mellettük tud elmenni. A parkok is tele vannak, főleg, amióta jó idő van. Az állomás mellett 20-30 fős csoportokba tömörülve ülnek a járdán, a bolt előtt. A hangos, kontrollálatlan tömeg miatt nem érzik magukat biztonságban a helyiek.

 

Ha kíváncsi vagy a további részletekre és egyéb érdekességekre, akkor keresd a 7 hetilapot kedden az újságosoknál!

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?