KÜLFÖLD

Egyre közelebb kerül a koronavírus Donald Trumphoz

A közvetlen környezetében is megjelent a fertőzés, ami miatt sajtóértesülések szerint nagyon kiakadt az amerikai elnök.
  • Szerző: RIPOST

Az amerikai elnök többször is kifejtette, hogy azért harcol, hogy az Egyesült Államokban minél hamarabb újra lehessen indítani a gazdaságot. Donald Trump abban reménykedik, hogy a korlátozások megszüntetésével el lehetne kerülni egy jelentős gazdasági visszaesést. Rossz fényt vet azonban az enyhítő intézkedésekre az, hogy az elmúlt napokban legalább két olyan embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje, akiknek állandó bejárása van a Fehér Házba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az amerikai sajtóban megjelent információk szerint az egyik megbetegedett Trump egyik személyes kiszolgálója, a másik pedig az alelnök szóvivője, Katie Miller. Miller ráadásul Trump egyik legközelebbi tanácsadójának a felesége, a rajta elvégzett teszt eddig negatív lett, de a 73 éves elnökre leselkedő veszély már így is jelentősnek mondható. A személyi kiszolgáló pedig többek közt Donald Trump ebédjeit szolgálja fel, így mondani sem kell, hogy mennyire közvetlen kapcsoltban van az amerikai elnökkel.

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban
Fotó: AFP

Az NBC amerikai hírcsatorna arról számolt be, hogy az új fertőzésekről értesülve Donald Trump kiakadt, és számon kérte az alkalmazottait, hogy miért nem védik őt jobban. A jövőben állítólag már nem csak hetente, hanem minden nap elvégeznek egy koronavírus-tesztet az elnökön. Azt azonban több szakértő is megerősítette, hogy a megfertőződés már azelőtt megtörténhet, hogy azt bármilyen jelenlegi teszt ki tudná mutatni, ezért ez csak félmegoldásnak tekinthető.

Már korábban is felmerült a pletyka, miszerint Donald Trump elkapta a vírust. Márciusban egy brazil delegációt fogadott a floridai magánrezidenciáján. A brazil elnök közvetlen munkatársáról a látogatás után kiderült, hogy koronavírusos. Az amerikai elnök a hivatalos jelentések szerint akkor megúszta a fertőzést.

És ezeket olvastad már?