KÜLFÖLD

„Égj el a pokolban!” – kifakadt a csehországi lövöldözés áldozatának lánya

Az egyik áldozat nevelt lánya nyilvánosan alkotott véleményt az ostravai lövöldözőről.
  • Szerző: Ripost

Ahogy a is hírül adta, kedd reggel a 42 éves Ctirad Vitásek lövöldözni kezdett az ostravai kórház traumatológiai osztályának várótermében. A mészárlásban hatan vesztették életüket, majd a támadó is öngyilkos lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó a csehországi lövöldözőről.
Fotó: Europress – HANDOUT/Czech Police/AFP

„Te rohadék, ma meghalt miattad a nevelőapám! Égj el a pokolban, te disznó, a disznó családoddal együtt!” – üzente egy lány Ctirad Vitáseknek.

A 42 éves támadó a váróteremben azt mondta a gyerekeknek, hogy menjenek ki, majd lövöldözni kezdett – közvetlen közelről fejre, nyakra és mellkasra célzott. Egy apa a saját testével védte meg lányát a lövésektől, a férfi másfél órával később belehalt sérüléseibe.

A vérengzést követően a támadó elmenekült a helyszínről és elmondta édesanyjának, mit tett. Amikor a rendőrök helikopter segítségével megtalálták az autóját, a férfi főbe lőtte magát. A támadásnak hat halálos áldozata van, közülük négy férfi és két nő, egy személy állapota kritikus.

„Büntessék meg helyette a családját. Tudomást szerezni a történtekről vizsga közben, miközben semmit sem tehetsz – ez a legrosszabb dolog, amit valaki átélhet. Nem vagyok rossz ember és lehet megbánom a bejegyzésemet, de jelenleg ez jár a fejemben, és muszáj volt valamit kiírnom” – olvasható a lány üzenetében.

Vitásek illegálisan tartott fegyverével követte el az ámokfutást, egykori munkáltatója szerint a barátaival gyakran járt lőni. Andrej Babiš cseh kormányfő kijelentette, hogy december 17-én emlékeznek meg az elhunytakról. Az áldozatok családjai 300 ezer cseh koronát kapnak. A rendőrség továbbra is vizsgálja, hogy mi lehetett Vitásek indítéka – írja a Paraméter.

És ezeket olvastad már?