KÜLFÖLD

Csúnyán kiosztotta Greta Thunberget egy amerikai miniszter

Végre valaki megmondta a svéd klímaaktivista tininek, hogy a világ nem fog megváltozni, ha csak üres lózungokkal kiabáljuk tele a nyilvánosságot.

Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter csúnyán kiosztotta Greta Thunberget a davosi Világgazdasági Fórum egyik csütörtöki csúcsértekezlete utáni sajtótájékoztatón. A republikánus politikus szerint a svéd klímaaktivistának el kéne végezni az iskolát, mielőtt a világ vezetőinek osztja az észt – írja a New York Post internetes kiadása.

Steven Mnuchin (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Mnuchint épp arról kérdezte egy újságíró, hogy szerinte milyen hatással lenne az Amerikai gazdaságra, ha olyan formában vezetnék ki a fosszilis üzemanyagokat a piacról, ahogy azt Greta Thunberg javasolta, amikor a politikusnál elszakadta cérna.

„Ki ő? Talán valami közgazdaságtani vezető? Rettentően össze vagyok zavarodva. Ha elvégez egy közgazdaságtani egyetemet, akkor visszajöhet ide, és elmagyarázhatja nekünk, hogy működik a világ.” – fogalmazott Mnuchin.

Thunberget nem először osztották ki a Világgazdasági Fórumon, ugyanis Donld J. Trump – ugyan csak utalás szintjén – két nappal ezelőtt már megmondta a magáét az aktivista tevékenységéről.

„Most a határtalan reménykedésnek van itt az ideje, az örömnek, az optimizmusnak és a cselekvésnek. Ám ahhoz, hogy megragadjuk a holnap lehetőségeit, nem szabad odafigyelnünk az apokalipszist vizionáló jóslatokra. Ezek a vészmadarak mindig ugyanazt követelik maguknak: abszolút hatalmat az irányításhoz, hogy átalakítsák az életünk minden aspektusát.” – fogalmazott az amerikai elnök.

És ezeket olvastad már?