KÜLFÖLD

„Csak meg akarom ölelni” – zokogva könyörgött az anya, engedjék oda haldokló 10 éves kisfiához

A koronavírus-járvány miatt nem láthatja kisfiát egy édesanya.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések miatt nem láthatja haldokló fiát egy manchesteri édesanya. A 10 éves Josh egy speciális igényű gyerekeknek kialakított otthonban él. A fiú súlyos beteg, az orvosok szerint maximum csak 5 évet élhet még.

Édesanyja, Kate Jones úgy érzi, elveszik tőle az időt, amit a fiával tölthetne még, hiszen nem is engednek látogatókat az intézménybe. Zokogva kérte a brit kormány tisztviselőit, engedjék meg legalább a szülőknek, hogy az ilyen otthonokba bemehessenek.

„Megszakad a szívem. Josh sosem lesz felnőtt, és most még ezt a kis időt is elveszik tőlünk. Csak meg akarom ölelni a kisfiamat” – mondta az asszony a Metrónak.

Josh egy ritka központi idegrendszeri fejlődési rendellenességben szenved, és már számos műtéten átesett. 24 órás felügyeletre szorul, amit a család nem tudott biztosítani neki, ezért döntöttek az otthon mellett. De minden héten látogatták, hétvégére pedig haza is vitték.

„Mindig Joshra gondolok, a férjem és a másik kisfiunk is üresnek érzi magát nélküle. Mintha egy részünk hiányozna. Nem akarom, hogy Josh azt higgye, a családja lemondott róla.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?