KÜLFÖLD

Ciotti: Macron 2 millió migránst engedne be

A Le Figaroban megjelent interjújában a Republikánusok nemzetgyűlési képviselője őszintén beszél Macron hibás politizálásáról.
  • Szerző: Ripost

Éric Ciotti szerint a bevándorláspárti francia elnök csak szavakban harcol az illegális migráció ellen, a politikai iszlám elterjedése ellen pedig semmit nem tett.

A következetesen konzervatív politikus úgy látja, hogy Macron lényegében két és fél éve nem tud (és nem is akar) semmit sem kezdeni a migrációval, aminek következtében ez gyakorlatilag robbanás közeli helyzetbe sodorta Franciaországot.

Ciotti úgy véli, hogy a Macron-féle üres kommunikációs frázisok, vitapanelek mögött általában semmi sincs, ezért is mondja azt, hogy „a francia népnek nem beszédre, hanem erős és konkrét intézkedésekre lenne szüksége”.

Ciotti szerint Macron 2 millió migránst engedne az országba

A Republikánusok képviselője nyugtalanítónak tartja Macron politikáját. A mostani tempót alapul véve Macron 2 millió migránst enged be Franciaországba a következő 5 év alatt, ez „tiszta őrület„ – fogalmaz egyértelműen a konzervatív politikus.

„Asszimilációs képességünk végére értünk! A franciák visszautasítják, hogy az országuk természetét átalakítsák” – szögezi le. „De hogyan is tudnák elfogadni a franciák azt, hogy az állam eurómilliókat költ el arra, hogy a migránsok hotelekben lakjanak, miközben nekik maguknak sincs már hol lakni„. Azon is csak csodálkozni lehet, hogy semmiféle diplomáciai manőver nem volt Elefántcsontpart vagy Tunézia irányába, hogy biztosítsák az onnan származó, felügyelet nélküli gyerekek biztonságát vagy ellenőrzését.

Ciotti kifejti a Le Figaronak adott riportjában, hogy ha most pillanatnyilag kevesebb a bevándorló Európában, ez az (eddigi) kemény olasz bevándorlásellenes politika és amiatt van, hogy a törökök jobban ellenőrzik a Balkán-útvonalat. Viszont ez nem igaz Franciaországra, amely mostanra a második legnagyobb ország lett a menekültjogi kérelmek benyújtásának számát illetően.

Ciotti: Macron fél a megtorlástól, ezért nem támadja a politikai iszlámot

„Visszautasítom Macron képmutatását” – mondja a képviselő, és felidézi azt a nagy port felkavart ügyet, amikor Macron utasítására 150 migránst kellett francia városoknak befogadni az „Open Arms” Soros-hajó fedélzetéről, miközben azt megtagadta, hogy a hajó kikössön Franciaországban.

„Nem akarom, hogy Nizza vagy Marseille Lampedusává változzon” – teszi hozzá Ciotti keményen, előrevetítve egyúttal azt, ami Macron bevándorláspárti politikájával Franciaországra vár. Macronnál a szlogenek gyakran helyettesítik a konkrét cselevést, foglalja össze a köztársasági elnök politikusi lényegét, miközben politikai „megtorlástól” félve nem támadja a politikai iszlámot.

Visszautasítom, hogy ránk kényszerítsenek egy olyan életmódot, ami nem a miénk. Fel kell végre oszlatni az iszlamista szervezeteket, amelyek ezt a halálos ideológiát terjesztik és a terrorizmus melegágyai”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?