KÜLFÖLD

Boris Johnson 20 százalékponttal vezet a Munkáspárt előtt

A legnagyobb brit baloldali pártnak bravúros kampányteljesítményre lenne szüksége ahhoz, hogy a választásokig ledolgozza a hátrányát a konzervatívokkal szemben.

Kevesebb, mint 2 héttel a december 12-én esedékes előrehozott brit parlamenti választások előtt a Boris Johnson miniszterelnök vezette Konzervatív párt 47 százalékon áll a biztos szavazók körében – írja a The Gurdain az Opinium nevű közvélemény-kutató felmérésére hivatkozva.

(AFP)

A reprezentatív felmérés szerint a második legnagyobb erő a Jeremy Corbyn vezette Munkáspárt, ami 28 százalékon áll a biztos szavazók körében. A két történelmi párt között jelenleg 19 százalékpontos a különbség, ami behozhatatlan előnynek tűnik. Pláne annak tükrében, hogy a Munkáspárt népszerűsége stagnál, a Konzervatívoké viszont folyamatosan nő. A jobboldali párt egy héttel ezelőtti eredményéhez képest például 3 százalékpontot javított.

A felmérés szerint jelenleg a harmadik helyen a Liberális Demokraták állnak 12 százalékkal, őket követi a Skót Nemzeti Párt 5 százalékkal, majd a sort a Zöldek és Brexit Párt zárja 3-3 százalékkal.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?