KÜLFÖLD

„Azt hittem mindkettőt el fogom veszíteni” – óriási küzdelemmel hozta világra ikreit az édesanya

Abortuszt javasoltak az orvosok, mégis egészségesen jöttek a világra ikrei.
  • Szerző: Ripost

Amikor a 32 éves Hayley Bevanben tudatosult, hogy teherbe esett, nem lehetett felhőtlen az öröme. Az orvosai azt közölték vele: egy súlyos szindrómában szenvednek a méhében növekvő magzatok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A ritka betegség során az ikrek megosztják egymás között a placentát és nem jut el hozzájuk elegendő vérellátás. Az orvosok a fiatal anyukának, a magas kockázat miatt azt javasolták, inkább végeztessen abortusz.

A Linceolnshire-i Grimsbyb élő öt gyermekes édesanya, azonban úgy gondolta: kerül, amibe kerül, kihordja gyermekeit.

„Amikor kiderült, hogy terhes vagyok a felhők fölött jártam a boldogságtól. De 16 héttel később azt javasolták, hogy egy betegség miatt pusztítsam el az ikreimet. Hiába javasolták, hogy szüntessük meg a terhességet, akartam adni nekik egy lehetőséget. Most beigazolódott, hogy jól döntöttem, igazi kis harcosok” – kezdte a The Sunnak az édesanya.

Tíz évvel korábban iker fiai közül egyiküket már elvesztette, miután tüdő rendellenességgel született. A pici akkor mindössze 27 óráig élt. Elsőszülött gyereke Jordan azonban már 13 éves. Ezután született még két kislánya Chloe (11) és Esme (7).

2016-ban Hayley teljesen elvesztette a reményt, hogy valaha is újra gyermeke szülessen, mivel a petefészkéből eltávolítottak egy cisztát, amit később el is vesztett a szövődmények miatt, sőt megsérült a bal oldali petevezetéke is.

„Az operáció után az orvosok azt mondták nagyjából 1 százalék az esélyem egy újabb terhességre. Mivel folyamatosan hasi fájdalmaim voltak azt mondták végeztessek méheltávolítást. Teljesen összetörtek, hiszen mindennél jobban vágytam még egy gyerekre” – mondta az édesanya.

„Mikor sor került a beavatkozásra, akkor jöttek rá az orvosok, hogy már két hetes terhes vagyok. Igazi csoda volt. A terhességi teszt után, azt hittem valami hiba történt. Az orvosokat is sokkolta, úgy gondolták méhen kívüli a terhességem” – tette hozzá Haley.

A 16 hetén derült ki, hogy ikrekről van szó és a rendellenesség miatt, ha egyáltalán túlélik a szülést, agykárosodást szenvedhetnek vagy fogyatékosságot. A 25 héten a picik állapota romlott, nem jutottak elég oxigénhez és tápanyaghoz sem, de Haley nem adta fel, továbbra is kitartott mellettük.

Egy Londoni kórházban, egy lézeres beavatkozáson során egy sebészeknek sikerült visszaállítani a normál véráramlást a kislányok számára.

„Annyira megkönnyebbültem. Azt hittem, mindkettőt el fogom veszíteni. Nem tudtam volna elviselni, hogy elveszítsek egy újabb csecsemőt”- mondta az édesanya, aki később sikeresen életét adott az ikreknek. Egyikük 4 font még másikuk 7 font súllyal született és néhány nap múlva haza is mehettek a kórházból. Elsie és Ivy mára már két évesek és teljesen egészségesek.

És ezeket olvastad már?