KÜLFÖLD

Az Iszlám Állam titkos európai terveire bukkantak egy ostrom helyszínén

Alig egy hónapja érkeztek a hírek, hogy az Iszlám Államot legyőzték. A brit médiában megjelenő legfrissebb hírek azonban arra utalnak, hogy a terrorszervezetet sikerült kiszorítani a korábban elfoglalt területeiről, de az életben maradt terroristáik veszélyesebbek, mint azt a legtöbben gondolnák.
  • Szerző: WM

A brit Times magazin szerint bizonyítékok vannak arra, hogy az Iszlám Állam nevű a 2015-ös párizsi Bataclan ellen elkövetett merénylethez hasonló támadásra készül Európában. A részletesen kidolgozott terveket olyan adathordozókon találták meg Szíriában, amelyeket a terroristák hagyhattak hátra egy ellenük végrehajtott ostrom után. A dokumentumok között egy kézzel írt levélre is rábukkantak. Azt az Iszlám Állam hat befolyásos katonája írta Abu Bakr al-Baghdadi vezetőnek, és a terrorszervezett kitűzött céljait ismertetik benne. Ebből az írásból derül ki például az is, hogy a létezik egy Abu Khabab al-Muhajir nevű iszlamista, aki két terrorsejtet irányít Németországban, egyet pedig Oroszországban. AAz al- Muhajir által irányított sejt tagjainak gyakorolniuk kell egy autóval végrehajtott terrortámadásra, valamint Iránon és Törökországon keresztül Európába kell juttatni a kiképzett ISIS harcosokat.

A dokumentumok valódiságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy másik írás szerint Németországban a gyorsvasút ellen kellene elkövetni véres merényletet. A Times azt írja, ezzel egyértelműen arra a terrorsejtre céloznak, amelynek tagjait Prágában és Bécsben fogták el, mert vonatokat akartak kisiklatni.

 A német nemzetvédelem egyik neve elhallgatását kérő tisztje azt nyilatkozta a Bild nevű napilapnak, hogy a fenyegetést nagyon komolyan veszik, mert attól tartanak, hogy több alvó terrorsejt is aktivizálódhat az elkövetkezendő időszakban. A nyilatkozó szakember szerint nem kérdéses, hogy ezek a dzsihadisták a menekülthullámmal együtt érkeztek Európába.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?