KÜLFÖLD

„Apu meghalt, hogy élhessek” – csodának tartja felépülését a koronavírusos nő

Kétszer került kóma és kétszer kapott sztrókot, miközben a koronavírus ellen küzdött a skót nő.
  • Szerző: Ripost

Nem mindennapi történtet mesélt el Teresa Grey (50), aki brutális hét hetes csatát tudhat a háta mögött. Az ápolóként dolgozó asszony, miközben a koronavírus ellen harcolt, kétszer került kómába és kétszer sztrókot kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az orvosok hét héten keresztül dolgoztak azon, hogy megmentsék a nő életét, miután többször is visszaesett és súlyos állapotba került.

Amikor kórházba került kiderült, hogy gyerekkora óta van egy lyuk a szívén, amit eddig még nem vettek észre nála. Emiatt sztrókot is kapott, majd kóma kellett helyezniük az orvosoknak. Még mesterséges kómába tartották és lélegeztetőgépre kötötték, hogy javuljon az állapota, édesapja megfertőződött a vírussal, ami napokon belül el is vitte.

Teresával, miután felébredt a kómában, férje közölte, hogy elvesztette édesapját. A nő ekkor újabb sztrókot kapott és az ápolóknak újra kómába kellett helyezniük. Végül mikor másodjára is felébredt, kórházi ágyában videó felvételen nézhette meg apja temetését. Édesanyja látogatása során azzal vigasztalta, hogy édesapja, már odafentről vigyázz rá és segíti a felépülésében.

„Apu meghalt, hogy élhessek. Feladott mindent, hogy én túlélhessem. Úgy érzem egy második esélyt kaptam tőle” – nyilatkozta a The Sunnak Terese.

A nő azóta még mindig reszket a megpróbáltatásaitól, amelyeken kénytelen volt átmenni, de azóta már a portobellói otthonában lábadozik, miután 51 napot a kórházban töltött. A szívszorító megpróbáltatások után Teresa újra visszatérhetett férjéhez, Jameshez és családjához.

És ezeket olvastad már?