KÜLFÖLD

A nyalogatás az új elmebaj!

Egyre több beteges hír jelenik meg nyilvános „nyalogatásokról” – van, aki kattintásokért, van, aki 1 dollárért, és van, aki szent helyeken „a koronavírus legyőzéséért” nyalogat…
  • Szerző: Ripost

30 nap elzárást és 2000 dollár (600 ezer forint) pénzbüntetést kapott az elmebeteg amerikai YouTube-sztár, aki azzal akart sokmilliós nézettséget produkálni, hogy belenyalt egy jégkrémdobozba az áruházban, majd visszatette a polcra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: YouTube

A bolond 24 éves texasi férfi csak híres akart lenni, és utólag azt állította, hogy valójában nem kerülhetett máshoz a jégkrém, mert ő maga később megvette, de nem tudta bizonyítani. Ráadásul a zsaruk és a bíró szerint ez akkor is „ostobaság”, mert az internetes videó másokat is a rossz példa követésére sarkall. A hatóságok nem is tévednek, hiszen a férfi, D'Adrien L'Quinn Anderson maga is egy hasonló őrült videót utánzott: egy nő egy hónappal korábban több mint 10 milliós nézettséget ért el egy hasonló tettével – de tegnap már 13 millión állt a videója, ahogy ő is belenyal egy egykilós fagyidobozba, majd visszateszi a bolt fagyasztójába. „Anderson csupán másolt. De azért kell megbüntetni, hogy őt nem másolják le sokan ezzel az ostobasággal” – mondta az ügyész, amikor megvádolta.

Fotó: Twitter

A „nyilvános nyalogatás” őrült divatját egészen extrém irányba vitték el a koronavírus-járvány által különösen sújtott Iránban: óriási felháborodást váltanak ki, de egyre gyakoribbak azok a videók, amelyeken muszlim emberek vallási szent helyeket nyalogatnak – miközben a koronavírus éppen hogy cseppfertőzéssel terjed. A Teherántól délre található Kom nevű kisváros egy szent hely: de az egyik mecsetet például többen csak azért keresték fel az elmúlt napokban, hogy az imahely egyik kerítését megnyalva bizonyítsák: a koronavírust nem lehet elkapni a tömegrendezvényeken, így a közös imádságokon sem. Olyan felvételek is terjednek az interneten, amin az látható, hogy kisiskolás korú gyerekek nyalogatják a mecsetek kerítését, falait és az ajtók kilincseit. A hírek szerint erre a szüleiktől kaptak utasítást, mert szerintük a koronavírus korántsem olyan veszélyes, mint ahogy azt a kormány és Egészségügyi Világszervezet mondja. Kom városa Iránban a koronavírus epicentruma, itt regisztrálták a legtöbb megbetegedést.

Fotó: Twitter

De a nyilvános nyalogatás ostoba divatának Amerikában is vannak fokozatai: a kaliforniai férfi San Luis Obispo településen van egy hírhedt rágógumifal, amit rendszeresen végignyalnak a hírnévre vágyó őrültek.

A másik hasonlóan buta és veszélyes divat a mozgólépcsők, korlátok megnyalogatása: egy dollárért felnőttek és gyerekek is végignyalták egy amerikai férfi kérésére a lépcsőkorlátot a tömegközlekedésben…

Fotó: YouTube

Nem lehet eléggé hangsúlyozni: az ehhez hasonló nyilvános „nyalogatás” fertőzésveszélyes butaság, és nem csak koronavírus-járvány idején!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?