KÜLFÖLD

A halál kapujában álltak: az újszülött kisfiú és édesanyja életéért küzdöttek

Sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani a 21 éves édesanyán.
  • Szerző: Ripost

Napokig küzdöttek az orvosok egy 21 éves édesanya és újszülött kisfia életéért: mindketten szepszis miatt kerültek az intenzív osztályra egy sürgősségi császármetszés után. Noha mindketten a halál kapujában álltak, mostanra – szerencsére – elmondhatják: felépültek.

A skót Sophie Goudie október 20-án érezte először, hogy valami baj van a kisbabájával. A 21 éves, terhes nőt azonnal befektették a kórházba megfigyelésre, két nappal később pedig az orvosok dönteni kényszerültek: sürgősségi császármetszéssel kellett világra hozniuk kisfiát, aki akkor már egyre rosszabb állapotban volt.

Sophie és párja, Barham ekkor még csak azt hitte: a születendő gyermekért kell imádkozniuk. Sajnos tévedtek.

„Félelmetes volt. Rémisztő volt belegondolni, hogy valami balul sülhet el és elveszíthetjük” – emlékezett vissza a műtét előtti pillanatokra a fiatal kismama.

Közzétette: Sophie Goudie2020. december 30., szerda

Noha Ledwant végül sikerült világra hozni, az öröm nem tartott sokáig. Kiderült: szepszis okozta a gondot, ami a császáros szülés során Sophie-t is megtámadta. Mind a baba, mind az anyuka intenzív osztályra került – ráadásul Barham nem lehetett ott mellettük a szigorú koronavírus-szabályok miatt. Csupán napi fél órára láthatta őket, miközben azon aggódott: vajon elveszíti-e őket.

Öt végeláthatatlannak tűnő nap után végül mindkettejüket kiengedték az intenzívről, majd pedig hazamehettek – írta a Bors. Mára a kis Ledwan pedig teljesen felépült.

„Ma már jól van, boldog kis srác, de a kezdet nagyon rémisztő volt” – mesélte Sophie.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?