KÜLFÖLD

12 ezer illegális bevándorló gyűlt össze Bihácsnál

Helyi sajtóbeszámolók szerint több mint tízezer migráns torlódott össze a boszniai Bihács környékén, arra várva, hogy továbbindulhassanak Nyugat-Európa felé.
  • Szerző: WM

A koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorúbb határellenőrzések állhat annak hátterében, hogy Bihácsnál egyszerre ennyi illegális bevándorló gyűlt össze. A főként szíriai, afgán és pakisztáni migránsok arra várnak, hogy találjanak egy embercsempészt, aki megpróbálja őket eljuttatni Németországig vagy Ausztriáig. Az idő pedig sürgeti őket, mivel lassan már fagypont közelébe süllyed a hőmérséklet.

Képünk illusztráció
Fotó: AFP

A Bihács közelében található befogadó központ túlterheltség miatt szeptember eleje óta nem tud felvenni több migránst, ezért ezer számra töltik a migránsok a napjaikat a közeli erdőben, a szabad ég alatt.

Mivel a magyar és horvát határon is minden eddiginél nehezebb az átjutás, ezért a Nemzetközi Migrációs Szervezet azt szeretné, ha Bosznia-Hercegovinában lehetőség lenne még több migránstábor létrehozására, ahol a Törökország felől Európába tartó bevándorlókat tudnák hosszabb-rövidebb ideig elszállásolni.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?