Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.07.29.

Kocsis Máté: Még épp jókor húztunk akadályt eléjük

A gyermekvédelem területén van tennivaló bőven, a pedofilok kapcsán még nincs döntés a kémiai semlegesítésről – mondja a Fidesz frakcióvezetője a Mandinernek adott nyilatkozatában. A politikus beszélt arról is, hogy Magyarország a gyermekvédelem kérdésében nem enged a brüsszeli nyomásnak, az erről szóló törvényt pedig hazugság „homofóbnak” nevezni.

Kocsis Máté a Mandinernek adott interjút, amiben a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a múlt szombaton megrendezett Budapest Pride melegfelvonulásról szólva kiemelte: „a rendezvény nem a szexuális szabadság melletti kiállásról vagy esetleg a devianciák elfogadtatásáról szól, hanem durva provokáció”.

A politikus szerint a kereszténygyalázás, a magyar nemzeti identitás kigúnyolása, gyűlöletkeltés, kormánypárti politikusok iparszerű sértegetése és szélsőséges liberális propaganda valamiféle vélt szabadságjog mögé bújva, ezek az esemény fő jellegzetességei.

 

A gyermekvédelmi törvényről Kocsis Máté a beszélgetés során elmondta: az eredeti cél, hogy távol tartsuk a gyerekektől az életkoruknak nem megfelelő tartalmakat és az LMBTQ-propagandát, ami már régóta célba vette őket világszerte, mivel Nyugaton már mindennapos, hogy a kisgyermekeket is megkörnyékezik, amit az érintettek érzékenyítésnek hívnak, miközben inkább győzködésről van szó, hiszen már nemcsak az elfogadást várják el a gyerekektől, hanem az aktív kiállást is.

„Magyarországon is az utolsó utáni pillanatban járunk, talán még épp jókor húztunk akadályt eléjük”.

A brüsszeli támadásokért a liberális mainstreamet okolta a kormánypárti politikus, aki elmondta, hogy az Európai Unió hiába veti be a nyomásgyakorlás számtalan eszközét, a törvény már csak azért is marad, mert „annak elfogadása nemzeti hatáskör, külső nyomásgyakorlást ebben az ügyben még kevésbé fogadunk el”. A frakcióvezető szerint ha Brüsszel a hatalmával visszaélve ebbe is beleszólna, akkor Magyarország újabb lopakodó hatáskörelvonásnak lenne az áldozata.
A gyermekvédelmi népszavazásról szólva Kocsis Máté felhívta a figyelmet, hogy a referendum fellépés a Európai Unióból érkező támadások ellen, de a vita olyan sorskérdéseket is érint, amelyekről a legjobb inkább megkérdezni az állampolgárokat.

„Reméljük, a brüsszeli elit, ha már demokratának állítja be magát, nem ellenzi az emberek véleményének kikérését. Ha a nyugatiak visszaélnek a hatalmukkal, ez a fegyvernem szükséges”

  – emelte ki. A kormánypárti képviselő maga is elismerte, hogy a gyermekvédelem területén van még tennivaló bőven, illetve a pedofilok kapcsán sincs még lezárva a vita a kémiai semlegesítés kérdésében. A törvényt érintve pedig elmondta, hogy a jogszabály kapcsán nyáron készülnek el a végrehajtási rendeletek, ezek pontosítják majd a legapróbb részleteket. – Ezért beszélnek ostobaságokat azok, akik már most azt állítják például, hogy nem lehet majd Shakespeare-t vagy Szapphót tanítani az iskolákban – tette hozzá. Továbbá arról is szó esett, hogy hazugság homofóbnak nevezni a törvénycsomagot, mivel az megerősíti a szülők előjogait a gyermekük nevelését illetően, felnőttekről pedig nem szól.

„Magyarországon mindenki úgy éli a magánéletét, ahogy óhajtja, ezért minden más értelmezés hamis”.

– tette hozzá a frakcióvezető. Ismert, hogy Karácsony Gergely is népszavazást kíván kezdeményezni a Fudan Egyetem, valamint az autópálya-koncessziók kérdésében, amiről Kocsis Máté elmondta: „az, hogy milyen jövőt szánunk a gyermekeinknek, hogyan védjük és neveljük őket a következő évtizedekben, miként óvjuk meg őket az erőszakos szexuális propagandától, más súlyú kérdés, mint hogy milyen konstrukcióban építsen az ország autópályákat. Az előbbi sorskérdés, utóbbi nem az.”

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin a harmadik világháborúról beszélt

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Teljesen kiborult a lottónyertes: „Soha többé nem játszom ezt a játékot”

mandiner.hu

Odaszúrt Liuéknak és Kínának a magyar gyorskorcsolyázók csapatmenedzsere

metropol.hu

Házasság első látásra: Nelli újra férjet keres

magyarnemzet.hu

Kiderültek a részletek Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről, ez van a rendőri jelentésben

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

lakaskultura.hu

Örökké divatos tapéta: mi a különbség és melyiket fajtát válaszd?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Több milliót nyert a lottón egy férfi: ki nem találnád, mit kezdett vele

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Minden magyar a szívéhez kapott, Szoboszlai őrjöngve esett össze fájdalmában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?