INSIDER

Váci robbanás: postán küldte el az éles gránátokat János

Szerencsére nem történt tragédia, de ez nem az eladón vagy a vevőkön múlt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Két férfi könnyebben megsérült abban a panellakásban, ahol a lakók gondoltak egyet és a tűzhelyen kezdtek hevíteni egy gránátot, amiről azt hitték, nem éles. Az volt, és fel is robbant, a rendőrség pedig a két férfit és egy kókai gránátgyűjtőt gyanúsít az ügyben, aki eladta nekik a robbanószert.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


MTI/Mihádák Zoltán

Az eladó a negyvenes éveiben járó V. János, aki a hétköznapokban a faiparban dolgozik, és már több mint egy évtizede gyűjt II. világháborús gránátokat. Fémdetektorral keresgél engedéllyel és az interneten vásárol másoktól. A férfit a Bors megkereste, és bár nyilatkozni nem akart, környezetétől kiderült: V. Jánostól az évek során nagyjából 20–30 darab gránátot vehettek váci megrendelői, az eladó szerint hatástalanítva. A megrendelők folyton váltogatták az e-mail-címüket. A lap szerint V. János mindig postán küldi ki a csomagokat, gondosan ügyelve, hogy a csomag tartalma ne haladja meg a súlyhatárt. A férfi gyűjteményét több mint 200 gránát alkotja, fegyverekkel vagy más eszközökkel nem foglalkozik. A hatóságok állítólag többször is ellenőrizték őt korábban, és az eszközöket hatástalannak találták.

A két vásárló a harminchoz közeli B. Ádám és B. Dávid ikertestvérek, az incidens óta nem szívesen találkoznak a szomszédokkal.

„Már feküdtem az ágyban, ami a robbanás hatására jócskán megemelkedett, a tévé pedig leesett a szekrényről. Mi nem tudtunk az ikrek „szenvedélyéről”, csak akkor fogtunk gyanút, amikor a tűzszerészek már a harmadik napja dolgoztak itt„ – mondta az egyik lakó.

„Egy anya feladata soha nem ér véget, a gyerekeim már felnőttek, de még mindig aggódom értük! Egy anya szíve örökké félti a gyermekeit, mert ők jelentik az élete értelmét” – ezt osztotta meg a Facebookon tegnap reggel az ikrek édesanyja, aki pontosan ezt érzi.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?