NÍNÓ

Világháborús gránát robbant a váci társasházban

A rendőrségi vizsgálat szerint nem gázrobbanás történt szombat este Vácon a Vám utcai társasházban, hanem egy hatástalannak vélt második világháborús gránát okozta a detonációt.
  • Szerző: Ripost

A társasház egyik 3. emeleti lakásának konyhájában két férfi a gáztűzhelyen izzított egy robbanószerkezetet, amelyről úgy tudták, hogy már hatástalan, ám éles volt. A robbanás következtében a két férfi könnyebben megsérült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vác, 2020. március 8.
A rendõrség szakemberei drónnal vizsgálják 2020. március 8-án azt a tízemeletes társasházat Vácott, amely elõzõ este egy detonáció következtében megsérült. A Vám utcai épület lakható maradt, de száznyolc ember kénytelen volt ideiglenesen elhagyni. A statikus szakértõ véleménye alapján a lakók azóta visszatérhettek otthonukba. Jelenleg semmiféle adat nem támasztja alá a szándékosságot, a rendõrök továbbra is keresik a robbanás okát.
MTI/Mihádák Zoltán

A lakás átvizsgálásakor a rendőrök nagy mennyiségben találtak hatástalanítottnak vélt régi lőszereket, harcászati eszközöket, fegyvereket, második világháborús relikviákat, amelyekből a két férfi emléktárgyakat készített.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a később felrobbant második világháborús gránátot egy kókai férfitól vették, akit a Terrorelhárítási Központ közreműködésével hétfőn otthonában elfogtak.
A két férfi ellen robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrségi vizsgálat megállapításai szerint továbbra sem utal adat szándékosságra.

Vác, 2020. március 8.
A rendõrség drónnal vizsgálja 2020. március 8-án azt a tízemeletes társasházat Vácott, amely elõzõ este egy detonáció következtében megsérült. A Vám utcai épület lakható maradt, de száznyolc ember kénytelen volt ideiglenesen elhagyni. A statikus szakértõ véleménye alapján a lakók azóta visszatérhettek otthonukba. Jelenleg semmiféle adat nem támasztja alá a szándékosságot, a rendõrök továbbra is keresik a robbanás okát.
MTI/Mihádák Zoltán

A társasházban még szombat este történt gázrobbanás, emiatt 108 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az épületet.
A detonáció következtében ablakok törtek ki, kidőlt egy válaszfal és megrongálódott a gázvezeték is, de tűz nem keletkezett. Az épületet kiürítették, lekapcsolták az áram- és gázellátását.
A társasház lakói azóta visszatérhettek otthonukba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?