Létrehozva: 2019.12.06.

Unokái megrontásával vádolják a nagymamát

Megdöbbentő és hihetetlen ügyről szerzett tudomást a Ripost! Egy észak-magyarországi faluban élő nő a saját édesanyját jelentette fel azzal, hogy molesztálta 3 éves lányát és 9 éves fiát, vagyis a saját unokáit. A gyanú megalapozott, a rendőrség elrendelte a nyomozást.

 

 

Munkatársaink vidéki otthonában keresték fel Viktóriát, aki vállalta teljes nevét és azt is, hol lakik, de az ügy kényes voltára tekintettel nem szeretnénk, ha be lehetne azonosítani a gyermekeit, és a nagymamát is megilleti az ártatlanság vélelme. Viktória beszélt arról, hogyan terelődött a gyanú egyébként köztiszteletben álló édesanyjára, és milyen konfliktus állhat a háttérben.

Fotó: Illusztráció

Korábban is voltak viták a családban

- – Anyám mindig is irányítani akarta az életemet

– kezdte Viktória.

– Sosem fogadta el a kapcsolataimat, de ez nem érdekelt mindaddig, amíg fel nem jelentett bennünket. Tavaly családvédelmi eljárást kezdeményezett ellenünk, azt állította, hogy a párom megerőszakolja a lányomat és mind a ketten drogfogyasztók vagyunk. Felháborodtam és kiborultam, persze! Vizsgálatok alá vetettek minket, a lányunkat is, és kiderült, hogy szó sincs szexuális zaklatásról vagy drogról.

Furcsa lett a gyerek a nagyinál töltött őszi szünet után

Több mint egy év eltelt, Viktória ismét beszélő viszonyba került édesanyjával, akihez gyakran átengedte a gyerekeket. Nála töltötték az őszi szünidőt is.

A gyerekeket az őszi szünet utolsó napján hoztam haza a nagyitól

– folytatja az anyuka.

– Arra figyeltem fel, hogy furcsán viselkednek. A fiam, aki mindig nagyon aktív, sokat játszik, most csak ült magában. Szerettem volna megtudni, mi bántja. Amit mondott, az szíven ütött. Azt mondta a gyerek, hogy kirázza a

hideg a nagyitól, undorodik tőle. Megkérdeztem, történt-e valami, amiről tudnom kell, mire a kisfiam sírva fakadt és bólogatott. Bennem egy világ omlott össze.

Nem értette a kisfiú, miért bújik el a nagyi a húgával

Édesanyja bátorította a kisfiút, hogy mesélje el, mi történt.

A fiam azt mondta, hogy a nagyi mindig csak a húgával foglalkozik, órákra elvonul vele és őt magára hagyja

– mondta Viktória.

– A húga ilyenkor egy idő után kiabálni kezd: „hagyjál békén, szólni fogok apának”. Egyik nap a fiam elhatározta, hogy meglesi, mit csinál ilyenkor a nagyi meg a húga. Azt látta, hogy a nagyi simogatja és puszilgatja a meztelen kishúgát. A fiam elmondása szerint a kislány a kanapén ült széttett lábbal, a nagyi meg a két lába közt puszilgatta. Rákérdeztem, hogy volt-e rajtuk ruha, mire azt mondta, a húgán csak egy fölső volt, de a nagyi fel volt öltözve, és a kezét a lába közé szorította, ott simogatta magát.

„Gyere, játsszunk doktorosat!”

Azt is mesélte a kisfiú, hogy a nagyi szeret velük doktorosat játszani. Olyankor levetkőzteti őket, vizsgálgatja, és azután a gyerekek is

„megvizsgálhatják” az ő testét.

- Anyám mindig is szeretett az unokáival aludni, a saját ágyában fektette le őket, ha nála voltak

– meséli Viktória.

– A fiam most azt mondta, két alkalomra is emlékszik, amikor a nagyi őt is simogatta és puszilgatta, és közben a kukiját húzogatta, megmutatta a gyerek a kezével, hogyan, azt a mozdulatot nem lehet félreérteni. Tudom, hogy anyám az egészségügyben dolgozik, neki mást jelent az emberi

test, de ezt akkor se lehet egy gyerekkel csinálni!

Ő dugott kábítószert a kandallóba?

Viktória azt mondja, most már érti, miért akarta tőlük elvenni az

anyja a gyerekeket, és miért akarja őket csak magának. Szerinte az anyja áll a drog-ügy hátterében is.

Fotó: Ripost-Keller Mátyás

- Anyám még az őszi szünet előtt átjött hozzánk és mindenhová benézett, benyúlt, kérdezgetett, hogyan működik a kandalló. Gépiesen válaszoltam mindenre, közben csináltam a dolgomat. Amikor a fiam beszámolt az őszi szünetben történtekről, azt is elmondta, hogy a nagyi valamit elrejtett a lakásunkban. Keresgélni kezdtem, és a fürdőszobában a párkányon olyan barna növényi szálakat találtam, amik biztosan nem kerülhettek oda tőlünk. Bevittem a rendőrségre, ott mondták, hogy ez heroin.

Fotó: Ripost-Keller Mátyás

Kijöttek hozzánk házkutatásra, és a kandallóban, ahol anyám az őszi szünet előtt matatott, találtak egy kockára hajtogatott alufóliát, benne metamfetamin, azaz kristály volt. A fiam később elárulta, hogy néha a nagyi adott neki olyan tablettát, amire azt mondta, hogy vitamin, de ő furcsán érezte magát tőle. Anyám hozzáférhet ilyesmihez a munkája során is, ezt elmondtam a rendőröknek. Nem volt más választásom: fel kellett jelentenem a saját anyámat.

A Ripost kérdésére a rendőrség azt a választ adta, hogy büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit, melynek részleteiről az eljárás érdekében további információkat nem adhatnak.

Szükség van egy pszichológusra

Viktória segítséget kért a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő

Egyesülettől.

Amikor átolvastuk az ügyben keletkezett iratokat, az egyértelművé vált, hogy azonnal pszichológusnak kell megvizsgálnia a gyerekeket, így ezt indítványoztuk is

– nyilatkozta a Ripost-nak Vidák Aladár.

– Így kiderülhet, hogy a gyerekek élményszerűen adják-e elő a történteket, illetve hogyan élte meg a történteket a hároméves kislány. Egyelőre sok a kérdőjel, de jogvédő egyesületünk és a vezető ügyvédünk, dr. Székely Gábor is arra törekszik, hogy ebben a mindenképpen szomorú és nehéz ügyben kiderüljön az igazság, és ehhez minden segítséget megadunk a családnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Litvánia felrobbantaná a krími hidat, az oroszok erősen reagáltak

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal