INSIDER

Továbbra is szeméthalom áll a 1,5 milliárdos lakóház helyén

A hajléktalanok eltűntek, de a szeméthalom megmaradt a zuglói önkormányzati telken, ahol innovatív önkormányzati társasház építésére kapott 1,5 milliárd forintot a XIV. kerület az Európai Bizottságtól.
  • Szerző: Ripost

1,5 milliárd forint támogatást nyert a zuglói önkormányzat az Európai Bizottság Urban Innovative Actions (UIA) programján, egy innovatív, zuglói önkormányzati bérlakásokból álló társasház felépítésére. A dupla önkormányzati telket azonban két évvel a projekt elindulása után is szemét borítja, építkezésnek pedig egyelőre nyoma sincs.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Idén júliusban kezdtek el a környéken élő zuglói lakók arra panaszkodni, hogy az önkormányzati telekre hajléktalanok költöztek be. Akkor a videóban is bemutatta a telken álló, szinte összkomfortos kalyibát, amibe egy hajléktalan költözött be, a lakók pedig azt mesélték, hogy se éjjelük, se nappaluk a részeg ordítozás miatt.

Bár a kalyiba cikkünk megjelenése után eltűnt a telekről, a helyen, ahol be lehet mászni a körülkerített telekre, egy pár cipő jelezte, továbbra is járnak be valakik a lezárt részre.

Zuglói mintaház

A projekt kiírása szerint „a második év során épül fel a ház, a harmadik évben már beköltöznek a lakók”. Mint az Zugló honlapján olvasható, a megvalósítás 2019-ben kezdődik a részletes tervek elkészítésével, engedélyezéssel és közbeszerzéssel. Vagyis ebben az évben fel kellett volna építeni és jövőre át kellene adni a mintaházat. Ám még csak nyoma sincs annak, hogy bármibe belekezdtek volna, sőt, még a felgyűlt szemetet sem takarították el. Megkérdeztük a projekt felelősét, Szabó Rebekát, Zugló alpolgármesterét, ám lapzártánkig nem kaptunk választ.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?