INSIDER

Ezt benézte: Hatalmas öngólt rúgott a zuglói képviselő

Tóth Csaba zuglói szocialista képviselő hatalmas mellszélességgel kiállt azért, hogy bezárassa a Csömöri úti kereszteződésben álló betonkeverő üzemet. De kiderült: az üzem az új városközpont építéséhez végzett próbakeverést…
  • Szerző: Ripost

„Kérem, zárjon be a betongyár!” – címmel tett közzé Tóth Csaba zuglói szocialista képviselő a Facebookján egy videót, amiben arról beszél, hogy a zuglóiak már több mint egy évtizede várják, hogy elkészüljön az új városközpont a Rákospatak és a Bosnyák piac közötti részen, így amikor megjelent a betonkeverő üzem, azt gondolták, hogy végre megkezdődött a várva várt építkezés, de csalódniuk kellett. A képviselő szerint ugyanis az üzem hiába áll ott, egy másik építkezéshez hordják onnan a betont. A zuglói képviselőtestületi ülésen pedig Horváth Csaba polgármester bejelentette, hogy levelet ír a betonkeverő üzemeltetőjének, melyben jogkövető magatartásra és a betoneladási tilalom betartására hívja fel a figyelmét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kiderült, Tóth Csaba és Horváth Csaba is hatalmas öngólt lőtt. Bár az üzemet ideiglenes elköltöztették onnan, az üzem vezetője válaszolt a képviselőnek a közösségi médiában, és egy szerződés is előkerült, amiből kiderül, hogy a mobil betonkeverő éppen az új városközpont üzemeltetéséhez végzett próba betonkeveréseket, teljesen jogszerűen.

„A gyár kereskedelmi tevékenységet nem folytatott. A próbakeverések betonját vitte a mixer a beruházó, tulajdonos egyéb építkezésére, hogy ne a helyszínen kelljen visszamosni. Cégünk ezzel sem akarta a környezetet terhelni. (Saját gyár, saját mixerautó, saját építkezés, ez nem kereskedelmi tevékenység.) Cégünk minden törvényi előírást, rendelkezést betart, semmilyen tevékenységet nem folytatunk, melyre a törvény nem ad lehetőséget” – írta Czirják Ferenc, aki azt is közölte, hogy a kérés miatt beszüntetik a próbakeveréseket mindaddig, ameddig a Zugló Városközpont építése megkezdődik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?