INSIDER

Több időjárási rekord is megdőlt hétfőn, mi jön ezután?

A szeles, de ugyanakkor enyhe időben több időjárási rekord is megdőlt hétfőn – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Azt írták: változékony, az évszakhoz képest igen enyhe és szeles volt az idő az elmúlt napokban. Hétfőn elsőként megdőlt a február 10-ére vonatkozó legalacsonyabb minimum hőmérséklet országos rekordja: Babócsán a leghidegebb órában is mindössze 8,2 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet. A régebbi rekord 7,6 fok volt, amelyet Pannonhalmán regisztráltak 1958-ban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

A fővárosi napi legmagasabb maximum hőmérséklet rekordja eddig 15,5 fok volt, amelyet a Gellért-hegyen jegyeztek fel 1925-ben. Az új rekord Budapest Lágymányosé, ahol 16,3 fokot mértek.

Megdőltek a szélrekordok is: Kékestetőn csaknem orkán erejű széllökést, 117,7 kilométer/órát mért az automata. Budapesten belül Lágymányoson fújt a legerősebb szél, ott 86,8 kilométer/óra lett az új rekord.

Az előrejelzés szerint egyelőre folytatódik az enyhe és szeles idő – írja az MTI.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán a változóan felhős-napos időben elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor, a hegyekben és kezdetben északkeleten akár hózápor. Veszít erejéből a szél, de még többfelé előfordulhatnak erős, néhol viharos lökések. Hajnalban helyenként fagyhat, napközben 4-11 fok valószínű.

Csütörtökön napos-felhős idő ígérkezik, napközben a felhőátvonulásokból csak elvétve fordulhat elő futó zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A nyugati, majd délies szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 6-11 fokot mérhetünk.

Pénteken a felhős idő mellett több helyen fordulhat elő gyenge eső, futó zápor, északkeleten néhol akár gyenge havas eső, kevés hó. Délután nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet, de feltámad az északnyugati szél, melyet viharos lökések is kísérhetnek. Napközben 3-12 fokra van kilátás.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?