INSIDER

Tíz hét van az ünnepig, ám a boltban már áll a karácsonyfa

Magasabb fokozatra kapcsolt a hazai kereskedelem.
  • Szerző: Ripost

Már október elején teljes a készültség: mint a %% is megírta, sok helyen megjelentek a karácsonyi portékák, ám most újabb fokozatra kapcsolt a hazai kereskedelem.

Igaz, az ünnepi dalok még nem szólnak sehol, s egyelőre télapók sem járják az üzleteket, de amúgy szinte már minden megtalálható a boltokban.

"Karácsony, karácsony, karácsony" – mondogatja egy két-három év körüli kisfiú a Kika bútoráruházban. Jogosan, mivel a bejáratnál komplett műfenyőkből álló erdőn kell keresztülverekednie magát az embernek, azon túl pedig tökéletesen feldíszített karácsonyfák pompáznak.

Körülöttük, színek szerint csoportosítva, gömbdíszek és az asztali dekorációk sorakoznak, de ünnepi szalvéták, feliratok, mécsestartók, sőt már adventi koszorúk is várják a vásárlókat. Az Aldiban forralt bornak, illetve dobozos szaloncukroknak örülhetnek az ünnep szerelmesei – már most, tíz héttel karácsony előtt.

A Penny is rákapcsolt: ott számtalan ízben, kimért formában kínálják a szaloncukrot, de a mikuláscsomagok, az adventi kalendáriumok és a csoki mikulások is szépen glédába állnak a polcokon.

És ezeket olvastad már?