Létrehozva: 2019.08.16.

Saját kutyát kap a megharapott hároméves kislány

Ralisok gyűjtenek a kis Lénának. A 3 éves csókakői kislány balesete az egész országot megrázta: az anyja mellől ragadta el egy kiszökött rottweiler, életveszélyes sérüléseket okozva neki. A jobb arcát harapta át, arcüreg és dobhártya-műtét, valamint több plasztika is vár a gyerekre.

Csak lassan lábadozik a kis Rácz Léna, akit július elsején támadott meg az utcájuk végén lakó férfi rottweilere. Léna az édesanyjával sétált, amikor a hatalmas állat rájuk támadt. Az anya hiába próbálta védeni gyermekét, az agresszív kutya kitépte a kezéből. Lénát mentőhelikopter szállította Budapestre élet és halál között. Egész éjjel küzdöttek az életéért, napokig mélyaltatásban volt.

„Már az is nagy öröm volt számunkra, hogy kinyitotta mind a két szemét. Most már itthon gyógyulgat, túl vagyunk a nehezén” – mondta a Ripost-nak Léna édesapja, Rácz László.

Elveszítette imádott hajkoronáját

„A kutya a lányom jobb arcát marcangolta, gyakorlatilag kiharapott belőle egy részt.” Egy főideg megsérült, emiatt nincs jobboldali mimikája. Ha sír vagy nevet, akkor nem mozdul a szája széle a jobb oldalon, és a jobb szemét sem tudja becsukni. Még mindig van kötés rajta, bár most már szépen gyógyul a sebe, és többször tudjuk szellőztetni. Hetente járunk vele a kórházba kötéscserére. Léna egy kis hős, nagyon jól viseli a megpróbáltatásokat. Még abból sem csinált hisztit, hogy a haját, amit imádott fésülgetni, le kellett nyírni, teljesen kopaszra kellett őt borotválni.” Léna és ikertestvére Dóra a baleset előtt

A kislányra még műtétek sorozata vár: szeptember elején egy orvosi konzílium dönt, hogy mikor végezzék el az arcüreg-műtétet, aminek során helyreállítják a sérült idegeket. A dobhártyája is megsérült, azt is műteni kell. Az arcát pedig másfél-két év múlva plasztikázzák.

 

Segítenek a családnak a ralisok

A beavatkozásokat a társadalombiztosítás fizeti, de a szülőknek így is sok plusz kiadást jelent a kislány állapota. De, ahol a baj, ott a segítség: sokan adakoznak a javukra. Sportolók is segítenek: a Fogarasi Rally Team meghirdette, hogy elárverezi a navigátori üléshelyet. Facebook oldalukon lehet megtenni a téteket, és aki a legtöbbet ajánlja, az versenykörülmények között mehet velük egy kört, „teljes harci díszben”.

„Nagyon hosszú és nehéz időszak áll még Léna és családja előtt, de ahhoz, hogy a lehető leghamarabb boldogan és EGÉSZSÉGESEN élhesse felhőtlen gyermekkorát, segítségre és támogatásra van szükségük. Ezért kérünk szépen Téged, lehetőségeidhez mérten, segíts Te is Lénán!” – fogalmaztak. Nem csak a licitnyertes díja kerül Lénáék számlájára, közvetlenül is lehet nekik segíteni.  

Félnek a megmaradt három rottweilertől

Kokót, a Lénára támadó rottweilert a gazdája szedte le a kislányról, majd a gyepmesteri telepre vitték az ebet, ahol elaltatták. Igaz, a telep dolgozói szerint nem sokkal az altatás előtt néhány rendőrnek öltözött férfi megpróbálta elvinni a kutyát, de elpárologtak, amikor értesítették a valódi rendőröket.

Fotó: police.hu

„Az eset után a kutya tulajdonosa eltűnt egy időre, de azóta visszatért, a három megmaradt rottweilerrel együtt. Ígéretet tett, hogy jobban figyel majd, de mi ettől nem érezzük magunkat biztonságban” – magyarázta László. „Az utcabeliek aláírást gyűjtöttek, hogy elvigyék innen a kutyákat, de nem történt semmi. Én szeretem az állatokat, most is azt mondom, nem a kutya volt a hibás. Elhatároztuk, hogy Lénának is hozunk kutyust, mert nem szeretnénk, hogy a történtek miatt egész életében rettegjen a kutyáktól.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

mindmegette.hu

6 gyorsan összedobható sütemény, ha nem szeretnél a majálison feleslegesen pénzt költeni

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal