INSIDER

Saját kutyát kap a megharapott hároméves kislány

Ralisok gyűjtenek a kis Lénának. A 3 éves csókakői kislány balesete az egész országot megrázta: az anyja mellől ragadta el egy kiszökött rottweiler, életveszélyes sérüléseket okozva neki. A jobb arcát harapta át, arcüreg és dobhártya-műtét, valamint több plasztika is vár a gyerekre.
címkék:

Csak lassan lábadozik a kis Rácz Léna, akit július elsején támadott meg az utcájuk végén lakó férfi rottweilere. Léna az édesanyjával sétált, amikor a hatalmas állat rájuk támadt. Az anya hiába próbálta védeni gyermekét, az agresszív kutya kitépte a kezéből. Lénát mentőhelikopter szállította Budapestre élet és halál között. Egész éjjel küzdöttek az életéért, napokig mélyaltatásban volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Már az is nagy öröm volt számunkra, hogy kinyitotta mind a két szemét. Most már itthon gyógyulgat, túl vagyunk a nehezén” – mondta a -nak Léna édesapja, Rácz László.

Elveszítette imádott hajkoronáját

„A kutya a lányom jobb arcát marcangolta, gyakorlatilag kiharapott belőle egy részt.” Egy főideg megsérült, emiatt nincs jobboldali mimikája. Ha sír vagy nevet, akkor nem mozdul a szája széle a jobb oldalon, és a jobb szemét sem tudja becsukni. Még mindig van kötés rajta, bár most már szépen gyógyul a sebe, és többször tudjuk szellőztetni. Hetente járunk vele a kórházba kötéscserére. Léna egy kis hős, nagyon jól viseli a megpróbáltatásokat. Még abból sem csinált hisztit, hogy a haját, amit imádott fésülgetni, le kellett nyírni, teljesen kopaszra kellett őt borotválni.

Léna és ikertestvére Dóra a baleset előtt

A kislányra még műtétek sorozata vár: szeptember elején egy orvosi konzílium dönt, hogy mikor végezzék el az arcüreg-műtétet, aminek során helyreállítják a sérült idegeket. A dobhártyája is megsérült, azt is műteni kell. Az arcát pedig másfél-két év múlva plasztikázzák.

 

Segítenek a családnak a ralisok

A beavatkozásokat a társadalombiztosítás fizeti, de a szülőknek így is sok plusz kiadást jelent a kislány állapota. De, ahol a baj, ott a segítség: sokan adakoznak a javukra. Sportolók is segítenek: a Fogarasi Rally Team meghirdette, hogy elárverezi a navigátori üléshelyet. Facebook oldalukon lehet megtenni a téteket, és aki a legtöbbet ajánlja, az versenykörülmények között mehet velük egy kört, „teljes harci díszben”.

„Nagyon hosszú és nehéz időszak áll még Léna és családja előtt, de ahhoz, hogy a lehető leghamarabb boldogan és EGÉSZSÉGESEN élhesse felhőtlen gyermekkorát, segítségre és támogatásra van szükségük. Ezért kérünk szépen Téged, lehetőségeidhez mérten, segíts Te is Lénán!” – fogalmaztak. Nem csak a licitnyertes díja kerül Lénáék számlájára, közvetlenül is lehet nekik segíteni.

 

Félnek a megmaradt három rottweilertől

Kokót, a Lénára támadó rottweilert a gazdája szedte le a kislányról, majd a gyepmesteri telepre vitték az ebet, ahol elaltatták. Igaz, a telep dolgozói szerint nem sokkal az altatás előtt néhány rendőrnek öltözött férfi megpróbálta elvinni a kutyát, de elpárologtak, amikor értesítették a valódi rendőröket.

Fotó: police.hu

„Az eset után a kutya tulajdonosa eltűnt egy időre, de azóta visszatért, a három megmaradt rottweilerrel együtt. Ígéretet tett, hogy jobban figyel majd, de mi ettől nem érezzük magunkat biztonságban” – magyarázta László. „Az utcabeliek aláírást gyűjtöttek, hogy elvigyék innen a kutyákat, de nem történt semmi. Én szeretem az állatokat, most is azt mondom, nem a kutya volt a hibás. Elhatároztuk, hogy Lénának is hozunk kutyust, mert nem szeretnénk, hogy a történtek miatt egész életében rettegjen a kutyáktól.”

címkék:
És ezeket olvastad már?