INSIDER

Novák Hunor tiszta vizet öntött a pohárba: ezt gondolja a vakcinákról

Meglepő kijelentést tett és ütős példát mondott Novák Hunor a vakcinák kapcsán. Érdemes elgondolkodni a népszerű gyermekorvos szavain.
  • Szerző: Ripost

Novák Hunor a vakcinák kapcsán érdekes dolgokra hívja fel a figyelmet. A gyermekorvos többször is beszélt már arról, milyen veszélyes az oltásellenesség. Most arra hívja fel a figyelmet, hogy az sem szerencsés, ha valaki csodaszerként tekint a koronavírus elleni oltóanyagra és túlzott elvárásokat táplál iránta. Érdemes elgondolkodni a szavain.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Dr. Novák Hunor vakcinák

Dr. Novák Hunor durva, de találó példát említ a vakcinák kapcsán

„A védőoltás olyan, mint a kocsiban a légzsák és a biztonsági öv. Ha egy óriásit karambolozunk, nem garantálja, hogy karcolások nélkül kiszállunk a kocsiból, mert lehet itt-ott zúzódás, de mondjuk nem halunk meg, nem kapunk agyvérzést, nem törik el a nyakcsigolyánk és nem bénulunk le. Ilyen tekintetben kell tehát a védőoltásokat nézni. Biztos, hogy lesznek sokan olyanok, akik el fogják kapni a koronavírust, de nagyon nem mindegy, hogy lélegeztetőgépre kerülnek, kórházba kellene feküdniük hetekig, vagy otthon megússzák egy kis köhécseléssel vagy néhány napig tartó lázzal” – mondja Novák Hunor az alábbi videóban négy perc negyvenkét másodperctől.


A gyermekorvos azt is hangsúlyozza: nincs 100 százalékos védőoltás és általában mindegyik védőoltás hatása gyengül az évek előrehaladtával.

Novák Hunor egyébként egészségügyi dolgozóként már megkapta a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisát, a második vakcina felvétele után pedig vidáman sétálva, élőben és meglepően hosszan jelentkezett be a Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?