vakcinák

19 találat
POLITIK

Európai Gyógyszerügynökség: ezt tudják a rendelkezésre álló vakcinák az omikronnal szemben

Az Európai Unió amszterdami székhelyű gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő ügynökség közleményt adott ki.

MEDICINA

Mit kell tudni az omikron variánsról? Ezek a tünetek jelentkeznek először

Az először Dél-Afrikában felfedezett omikron, vagyis a koronavírus legújabb variánsa villámgyorsan kezdett terjedni szerte a világon. De vajon milyen tünetekkel jár a fertőződés?

INSIDER

Lehet, hogy ez kellett ahhoz, hogy ne durranjon be a negyedik hullám

Magyarország összesen 24 millió adag oltóanyagot vár az uniós beszerzésből, ennek eddig a 49 százaléka érkezett meg. Ám a keleti vakcinák mind megérkeztek, sőt a Sinopharm túl is teljesítette a megrendelést. Lehet, hogy így ússzuk meg a negyedik hullámot?

INSIDER

Kell-e harmadik vakcina és ha igen, melyik? Az immunológus elárulja!

Magyarország Európában elsőként lehetővé tette a harmadik oltás beadatását ingyenesen, önkéntes alapon. Augusztustól lehet jelentkezni az újabb adag vakcinára. Mindenképp érdemes megfontolni, hiszen a Pfizer-Biontech kutatása szerint az emlékeztető oltás

INSIDER

A kínai vakcina hatásosabb, mint a Pfizer?

A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. Ezért a kormány nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. Ezekből

INSIDER

Hollik: a baloldalon kívül mindenki elismeri Magyarországon a vakcinák hatékonyságát

Az oltások kapcsán nincsen Magyarországon társadalmi vita, tehát a vakcinák biztonságosságát és hatékonyságát a Gyurcsány Ferenc vezette baloldalon kívül senki nem kérdőjelezi meg – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnap

INSIDER

Pornósztárral támadnak az oltástagadók

Nem bírnak magukkal az oltástagadók: minden lehetséges eszközt megragadnak, hogy lebeszéljék az embereket a vakcinákról. Ennek érdekében most egy pornósztárral támadnak az oltástagadók.

INSIDER

Kiderült, hogy még az egészséges kismamák közül sem kaphat mindenki oltást

Elkezdődött a várandósok és a szoptatós anyukák oltása is itthon, ám számos kérdés felmerül ezzel kapcsolatosan. Kiderült, hogy kik kaphatják meg közülük a vakcinát és kik nem.

INSIDER

Vakcina kisokos terheseknek: ezeket kell magukkal vinniük a kismamáknak az oltásra

Megkezdődött a szoptatós anyukák és kismamák soron kívüli oltása. A Ripost most összegyűjtötte, hogyan lehet jelentkezni, és mit kell vinni az oltáshoz. Íme a vakcina kisokos terheseknek.

INSIDER

Első helyen állunk átoltottság terén az Európai Unióban a legfrissebb adatok szerint

Magyarország vasárnap élre tört az Európai Unióban: első helyen állunk a felnőtt lakosság átoltottsága terén. Eddig Málta vezetett, de megelőztük.

INSIDER

Tovább nő az oltási kedv, a keleti vakcinák egyre népszerűbbek!

Már több mint a magyarok kétharmada (69 százalék), tehát öt és fél millió ember tervezi beoltatni magát, közülük többeket már be is oltottak.

KÜLFÖLD

Kiderült: így hatnak a vakcinák azokra, akik „long covid”-ban szenvednek

Több, covid fertőzésen átesett beteg szenved heteken, hónapokon át utótünetektől, úgynevezett „long covid”-tól. Egy vizsgálat most kiderítette, hogyan hat rájuk a koronavírus elleni oltás.

INSIDER

Novák Hunor tiszta vizet öntött a pohárba: ezt gondolja a vakcinákról

Meglepő kijelentést tett és ütős példát mondott Novák Hunor a vakcinák kapcsán. Érdemes elgondolkodni a népszerű gyermekorvos szavain.

KÜLFÖLD

Ördögi kör: újabb veszélyes covid-mutáció bukkant fel Európában!

Újabb veszélyes covid-mutáció bukkant fel Európában, ez is a briteknél. A nigériai variánsról január végén még úgy hitték, nem jelent veszélyt.

INSIDER

A kínai és orosz vakcinával tömegesen oltanak

Oroszországban már több mint 1,5 millió embert oltottak be, de Argentína is több százezer dózist rendelt a Sputnik V-ből, a Sinopharm vakcináját Kínában több mint 10 millióan kapták meg, de az Egyesült Arab Emírségekbe is 1,2 millió adaggal rendeltek, Sze

INSIDER

Ezt gondolja a híres virológus és az MTA a koronavírus elleni vakcinákról

Kemenesi Gábor pécsi virológus nem győzi hangsúlyozni a sok, koronavírus kapcsán felmerült álhírrel szemben: a járványra csak az oltás jelenthet megoldást. A szakember szerint pedig ezek az oltások teljesen biztonságosak.

INSIDER

Ma egy újabb vakcinát hagy jóvá az EU!

Zajlik a vakcinák versenyfutása: eddig Európában csak egy, az amerikai-német vakcina (Pfizer-BionTech) kapott engedélyt, és ma egy másik amerikai vakcinát (Moderna) is jóváhagyhat az unió gyógyszerhatósága. Csak a vakcina a megoldás a járvány ellen, de a

INSIDER

Szlávik: most kell vigyázni azért, hogy a tavasz sokkal jobban telhessen

Most kell vigyázni azért, hogy a tavasz sokkal jobban telhessen – mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa vasárnap, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

INSIDER

Európai, orosz és kínai vakcina érkezik Magyarországra

Az első adag vakcina szállítmány már decemberben hazánkba érkezhet, ekkor még csak tesztelésre és engedélyeztetésre. Magyarország európai, orosz és kínai gyártótól is igyekszik beszerezni az oltóanyagot, a fő szempont, hogy melyik lesz kész gyorsabban.