INSIDER

Nehéz hét következik, Orbán Viktor a kórházigazgatókkal tárgyal

Jelenleg csaknem 9 ezer embert ápolnak kórházban és egyre fiatalabb emberek kerülnek be.
  • Szerző: Ripost

A kórházak is kezdenek megtelni, a járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

8863 az új fertőzöttek száma vasárnap. Elhunyt 162, többségében idős, krónikus beteg. Jelenleg 8764 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1005-en vannak lélegeztetőgépen.

Megnő a nyomás az elkövetezendő héten a kórházakban. A miniszterelnök egyeztet a kórházigazgatókkal, igyekeznek időben megoldást találni.

COVID 2/124. Egyeztetés kórházigazgatókkal. Nehéz hét áll előttünk // Konzultáció a kórházigazgatókkal. Nehéz hét áll előttünk

Közzétette: – & nbsp; 2021. március 14., vasárnap </ blockquote> </ div>

Orbán Viktor a vasárnapi interjúban hangsúlyozta: mivel a 60 év felettiek vannak igazán nagy veszélyben, ezért úgy módosították az oltási sorrendet, hogy az ilyen életkorú emberek akkor is előrébb kerülnek a sorrendben, ha másoknál később regisztráltak.

„Egyelőre nem kell külföldi segítség, több ágyunk és lélegeztetőgépünk van, mint bárkinek Európában„ – tette hozzá.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 319 266 fő a beoltottak száma, ebből 392 703 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról. Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket! 8863 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 516 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 952 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 351 891 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 147 647 főre emelkedett. 8764 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1005-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy veszélyeztetettségük miatt a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A háziorvosok ehhez AstraZenecát kaptak ezen a héten, a kórházi oltópontokon pedig Szputnyikkal és Pfizerrel oltanak. Kérjük, hogy a hosszú hétvégén is tartsák szem előtt, hogy a járvány rendkívül intenzíven terjed, kerüljék azokat a helyeket, ahol nagyobb esélye lehet a fertőzésnek!

A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek.
Az időseket különösen kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon! A védőoltás életet ment.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?