INSIDER

Kiderült, honnan szerzett pénzt a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Homokkomáromból utazott Budapestre az a fiatal férfi, aki a gyanú szerint egy házi készítésû bombát robbantott szeptember végén. Az édesapja elárulta, miből vette fia a vidéki házát.

Egy Zala megyei kisközségben, Homokkomáromban készülhetett a merényletre a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja. A fiatal férfi még márciusban vásárolt a település egyik eldugott részén egy házat, ahol a terrorelhárítás emberei robbanóanyagot is találtak. A helyiek korábban a Zalai Hírlapnak azt mondták, többször látták autójával a feltételezett elkövetőt,

de nem nagyon beszélt senkivel.

A gyanúsított név nélkül nyilatkozó szomszédja, aki a TEK munkatársait vezette el a helyszínre, azt mesélte, a férfi házában október 25-én tartottak házkutatást, az ott talált bombát a közelben fel is robbantották.

A szomszédom azt mondta magáról, hogy repülőgép-szerelő, de mert ezzel a szakmával nem tud elhelyezkedni, inkább kamionozni akar

– állította a homokkomáromi férfi.

Kiderült, miből vette a házat

Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított édesapja azt mondta a Blikknek, hogy fia mindig csendes, nyugodt volt, az Uruguayban töltött évek alatt látta a leginkább felhőtlenül boldognak. A férfi szerint a tanulás egy idő után nem ment annyira jól fiának, mert nem igazán tudta megszokni a poroszos gimnáziumi rendszert. Szabadidejében, ha nem biciklizett vagy kajakozott, sokszor órákon át játszott autóversenyest a számítógépén.

Sok álma és vágya volt... Gyerekkorától spórolt pénzén vett magának egy házat

– mesélte a lapnak László, aki Karmacson kezdett új életet gyerekeivel.

Ahogy a %% is beszámolt róla, a bíróság október 21-én rendelte el a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. A férfi ügyvédje elárulta, hogy elmeorvosi vizsgálatot végeztek védencén, ez a szakvélemény is befolyásolhatja majd a büntetése súlyát.